Trav

Nej, jag går inte emot de givna

Av: 

Zendry Svärdkrona

TRAV

Läs Challes färska travtips

Jackpotomgång med två stycken stenklara vinnare, både Gidde Palema och Max Flukt blir kronspikar i dag, hela Sveriges enkelstreck alltså. Det finns inget som talar emot och det känns bara dumdristigt att gå emot de här två.

Indian Trail och Order By Fax är två andra favoriter som man kan använda sig av om man vill hata bort kronspikarna. Jag väljer dock den enkla vägen den här gången och tar hjälp av Gidde och Max.

V75–1

Favoriten

Egentligen ska man väl inte gå emot en häst som bara radar upp ettor men jag kan ändå inte låta bli att försöka fälla 3 Indian Trail som får ett tufft lopp.

Outsidern

6 Red Chili Pirat kan inte ta ledningen men han går bra oavsett position och hamnar trots allt långt fram från början och blir svårpasserad.

Spetsbudet

1 Aces Dream kan öppna men ska gå i ryggar precis som 2 Jeannes Shadow och 5 Brave Sand. De ligger närmast att spetsa om nu inte 8 Lukas Lupin laddas.

Korsdraget

Om jag inte hade 2 Jeannes Shadows lopp från Solvalla på näthinnan hade jag inte trott på honom men gör han om det loppet kan han skrälla.

V75–2

Favoriten

Stoloppet känns vidöppet om nu inte 2 Jewel Dust bara är överlägsen, hon är inte hundraprocentig från andraspår men chansen är stor att hon grejar det och vinner.

Outsidern

En stark utmanare till favoriten är 3 Calypso Quality som överträffat sig själv på slutet, senast blev det ”bara” en andraplats men det efter en hård öppning.

Spetsbudet

Lite svårt att veta vem som är snabbast men 7 Kahlua Knick kan öppna och har fördel av spåret gentemot 5 Malin E. och 2 Jewel Dust samt 3 Calypso Quality.

Korsdraget

Det borde inte gå att vinna för 12 Merry Me med tanke på utgångsläget men skulle det röra till sig för favoriterna är Merry Me ett tänkbart korsdrag.

V75–3

Favoriten

Två lopp i rad utan seger, det var nog längesen för 2 Gidde Palema. Nu inleder han en ny segerrad då han fått perfekt läge och motstånd.

Outsidern

7 Fräkke Fredrik fick aldrig chansen att visa sin fina form hemma på Lunden senast och den här gången blev han nog bortlottad.

Spetsbudet

Oavsett vad som händer inledningsvis är jag ganska säker på att 2 Gidde Palema spetsar, kanske han tar befälet direkt till och med.

Korsdraget

Hemmaseger för 8 Papa Qui skulle vara mäkta populärt i dag men läget är inte det bästa, segern senast togs på ett bra sätt och visade att formen finns där.

V75-4

Favoriten

Med tanke på hur bra 7 Alvena Jojo varit i år gör det inte så mycket att han inte kan utnyttja spåret. Styrkan finns för att krossa de övriga med utvändig resa.

Outsidern

Det ser bra ut för 1 Love Child då hon äntligen fått ett bra läge och med tanke på den form hon visat på slutet har hon naturligtvis en bra chans.

Spetsbudet

Här står det helt och hållet mellan 1 Love Child och 2 Cabaret Kemp.

Korsdraget

Från niondespår blir det till att hitta rätt ryggar för Adielsson. 9 Groucho får man inte underskatta även om han fått spårsnåla resor vid vinsterna.

V75-5

Favoriten

Vem ska stoppa 7 Max Flukt? Jag ser ingen som kan göra det förutom hans ben förstås, men de verkar vara bättre än nånsin.

Outsidern

Kanske har Ludde Kolgjini hittat rätt form med 15 Jess Luxor efter det att hästen inte fungerat så bra sedan förra sommaren.

Spetsbudet

Jag är övertygad om att samtliga fyra på startvolten vill ha ledningen för att sedan släppa till favoriten när han kommer. Vinstlotten tar 1 Royal Arriba.

Korsdraget

Precis som senast har 13 Tyburn Tree 40 meters tillägg och det är väldigt svårt att plocka in. Förra loppet var ett steg framåt formmässigt.

V75-6

Favoriten

Alla förhoppningar som fanns på 2 Order By Fax som tvååring börjar han nu att leva upp till. Sista 700 senast var mäktiga – var hamnar han från start?

Outsidern

Fartmässigt är det ingen tveksam om att 7 Adams Hall räcker till men sedan är det ju så att man måste sköta sig i loppet också. Gör han det i dag?

Spetsbudet

2 Korpral Marib är snabb men kanske hinner han inte förbi 1 Domingo D. 4 Present är också snabb ut men ägnar sig just nu åt galopp.

Korsdraget

Skulle 1 Domingo D. lyckas hålla ledningen från innern och dessutom få dämpa tempot är mycket vunnet och då är jag inte säker på att de övriga hinner ikapp

V75-7

Favoriten

Avslutningen känns vidöppen och trots att 5 Harmonic Silvio har ett bra läge och dokumenterad form vill jag nog täcka upp honom rejält.

Outsidern

Även om 7 Eagle Broline fick en klassisk ”Lähdekorpi-nytändning” är jag inte säker på att han kan vinna V75 lopp än.

Spetsbudet

Jag är inne på att 8 Frida K.K. sveper till ledningen från sämsta läget och lyckas Uhrberg med det ligger segern nära till hands.

Korsdraget

Sju segrar på 14 starter i år för A Bomb Run är bra gjort även om en del kanske rynkar på näsan åt segrar tagna på Lindesberg. Jag streckar honom trots läget.

Challes bolags- och chanssystem

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!