Max Flukt eller Spring Ray vinner

TRAV

Challe Berglund om lördagens V75 på Solvalla

En underbar helg som startar med V75 och förgylls med Elitloppet.

Inledningen och avslutningen på dagens V75:a är ganska lättlöst, det blir så kallade sparlopp. Favoriten i V75-5, 2 Fergel har blivit nedstruken på innerspår vilket ställer till det.

Jag såg honom öva bakom startbilen hemma på gården i går och han såg stabil ut, men han kan nog inte svara ledningen.

Mest intressant blir som vanligt V75-7, Harper Hanovers lopp över 3 000 meter. Max Flukt och Spring Ray hade båda platsat i Elitloppet men får nu visa vem som är starkast i dag i stället.

V75 1

Favoriten

3 Suzanne kan få svårt att vinna om Alexia Ås får styra loppet, men Ludde är med och sätter fart på loppet och då är det väldigt bra chans för Suzanne.

Outsidern

1 Alexia Ås kanske får stjäla loppet genom att hon nog tar ledningen och får Johan Untersteiner

pulla upp en bit så får de nog aldrig tag i henne.

Spetsbudet

1 Alexia Ås utmanas av 2 Grace Hjordal.

Korsdraget

Hästar som har toppform är alltid farliga och i den kategorin får man nog ändå räkna in 7 Caprice Hörda som såg kanonfin ut senast.

V75 2

Favoriten

Det är tufft att runda hela fältet och risken är väl att 6 Scarly måste göra det då han inte är speciellt snabb ut. Favorit i fara.

Outsidern

4 Roi d’Inverne borde nog ha hållit undan för Gentle Seat R.L. senas för att få godkänt, kanske biter han ifrån sig bättre i ledningen för den har han möjligheter att ta hand om.

Spetsbudet

Inga riktiga startkanoner utan jag tror att det är 4 Roi d’Inverne som är snabbast iväg

Korsdraget

Bara 10 procent på 8 Gentle

Seat R.L. är kriminellt lite med tanke på hur bra han var senast.

V75 3

Favoriten

Jag underskattade 12 Nine One One l senast, det gör jag inte en gång till. Men det var nog inga glada miner i Norge när spårlottningen var klar.

Outsidern

1 Hercules Laser spetsar 100 gånger av 100 men har ju också en förmåga att vara överambitiös vilket inte är helt lyckat över full distans.

Spetsbudet

1 Hercules Laser.

Korsdraget

När 2 Sheriff Hornline vann i förra starten fick han loppet serverat och från sitt fina läge kan han få det igen.

V75 4

Favoriten

Här tror jag vi har omgångens klaraste i 2 Eges Officer om Goop lyckas behålla ledningen. Skulle han bli av med ledningen är han fortfarande en stark segerkandidat.

Outsidern

6 Alabama vann lekande lätt senast och hon har en enorm fördel av att hon är väldigt startsnabb. Kommer hon förbi Eges Officer är hon het segerkandidat.

Spetsbudet

6 Alabama är väldigt snabb men jag bygger mitt tips på att 2 Eges Officer lyckas försvara ledningen.

Korsdraget

10 Yankee Mic gjorde vad han behövde senast, inte mer och det är ändå lite märkligt att en häst med fem raka segrar bara är streckad på 13 procent.

V75 5

Favoriten

2 Fergel är återigen storfavorit och senast vann han bara med guds försyn. Nu riskerar han att bli fast från innerspåret, men löser det sig är han förstås en segerkandidat

Outsidern

När man såg 8 Francoso senast trodde man nästan att han hade brutit benet. Är han som vid försökssegern blir han förstås att räkna med.

Spetsbudet

Både 4 Coyote K.Kemp och 5 Nilas Gene är vindsnabba.

Korsdraget

5 Nilas Gene fick ge sig i kast med några av kulltopparna i förra starten så den ”nollan” är inte mycket att haka upp sig på. Hästen är väldigt startsnabb.

V75 6

Favoriten

4 Tobina Pazzione är en favorit i fara då hon inte kan vara med och köra om ledningen. Hon är stenhård men positionerna kommer att avgöra vem som vinner.

Outsidern

7 Run for Vuggt tillhör samma kategori som Tobina Pazzione, stenhård. Jag ser framför mig en omgående attack av Goop

Spetsbudet

1 Present tar ledningen om Uhrberg vill, annars är det 2 Crowns Diamond eller 5 Regent Royal som är snabbast.

Korsdraget

9 Night Rambler flög fram över upploppet senast men han inte ikapp Crowns Diamond. Med det loppet på näthinnan bör man ha respekt för norsken.

V75 7

Favoriten

Med endast ett kvallopp bakom sig blir 13 Max Flukt favorit. Å andra sidan var det inget dåligt kvallopp han gjorde.

Outsidern

15 Spring Ray hade tillhört favoriterna om han hade fått vara med i Elitloppet. Nu får han försöka ta in 20 meter på Max Flukt istället, inte helt lätt.

Spetsbudet

7 San Soir men han vill släppa och kanske det blir till 6 Lugdunum eller 3 Odd Sen Toft. Hur som helst så kommer det att bli fart direkt då flera vill anföra fältet.

Korsdraget

Det får väl bli 14 Joel James som är streckad på var fjärde kupong. Han är en av tre som i mina ögon kan vinna. Det som om Ludde har fått bra snurr på honom.

Challes bolags- och chanssystem