Wangle: ”Det blev en tafatt omgång....”

TRAV

Usch, vilken trist favoritomgång på Kalmar.

Rent insatsmässigt var det Jairo som glänste.

Oj, så enkelt hästen vann.

45 miljoner kronor i jackpott.

Och skrällbana med långt upplopp.

Det var bäddat för miljoner på V75 – men det blev favoritbetonat.

Usch, det var ingen omgång jag kommer att minnas.

Men, vi fick trots allt se några riktigt fina prestationer.

Bäst av dem alla? Jairo och Joakim Lövgren. Snacka om att hästen utvecklats.

Jairo: Oj, vilken insats. Jocke Lövgren tog ett tidigt initiativ och valde dödspositionen efter 500 meter. Sedan var det ren och skär kross och Augustus F vek ner sig över Kalmars långa upplopp. Lövgrens häst är i ruskigt slag för dagen och det var en superinsats att vinna från dödens i relativt högt tempo. ”Jag kände att han skulle äta upp dem”, kommenterade tränaren efteråt. Och ja, det gjorde Jairo...

Minnestads Equador: Oj, vilken krigare. Tog tidigt ledningen och sedan släppte han ingen över bron. Hästen har aldrig förlorat i ledningen och det här var sjätte segern just från ledningen. Insatsen var grym, och trots press på vägen så kunde Micael Stjernström vinna.

Erik Sting: Hade jag riktigt bra feeling för och hästen leverade på topp. Krossade ledaren från dödens och stod för en suverän insats. Det här är en kanonhäst sett till klassen och det var knappast någon som kunde matcha hästen

Wingait Erik: Fick ett tufft lopp och blev hängandes från start och fick tugga utvändigt om ledaren. Trots det kunde Henriette Larsen segerdefilera och hästen gjorde ett topplopp. Gav sig aldrig och jag har tidigare tyckt att hästen haft en liten tveksam vinnarinstinkt – men nu var det helt annorlunda. Snygg seger!

Legoholm Zon: Fjärde raka segern och snacka om superform. Thomas Uhrberg gav hästen ett perfekt lopp och när väl luckan kom så sa det bara pang. Hästen mötte enligt mig betydligt bättre hästar än på länge, att då gå ut och vinna på V75 som sto mot hingstar och valacker var mycket bra. Snyggt tränarjobb, Sofia!

Moliere: Var omgångens snackhäst och fick en tuff resa, men hästen var tidigt slagen och sågs aldrig med chans. Det här var sagt skulle vara nya Frozen, men på V75 svek han rejält. Hem och ladda om, hästen får en chans till att bevisa tränarens höga tankar.