Mr 100 procent

TRAV

Fyra lopp – fyra segrar.

Martin Djuse, 20,  och Eleanor Rigby trivs förträffligt ihop.

Under onsdagskvällen tog de hem Andreas Bergfeldts Minneslopp på Solvalla.

– Det är största segern i karriären, säger lärlingen.

Robert Bergh-tränade Eleanor Rigby var mycket storfavorit tillsammans med 20-åriga Martin Djuse i Andreas  Bergfeldts Minneslopp på Solvalla under onsdagskvällen. Motståndet bestod av elva andra segerhunriga lärlingar som jagade förstapriset på 60 000 kronor och en check på 15 000 kronor. Bland motståndarna fanns bland andra Martins storebror Mattias Djuse.

”Känns bara bra”

Det var Mattias som tidigt körde sig till ledningen med jätteskrällen Prima Verdi. Martin tog en lugnare start, men sökte sig snabbt fram och fick välvilligt ta över ledningen från brorsan som inte lade ner någon kraft att bråka.

Sen var spänningen slut.

I sista sväng stack Martin undan med favoriten och fick flertalet längder in på upploppet. Där bakom spurtade 10 Önas Gert tillsammans med Jennifer Oscarsson och 1 Sober Girl med Oskar Kylin-Blom bra, men åt vinnaren fanns inget att göra.

- Det känns bara bra. Det är nog den största segern i karriären, man får säga att det är störst med tanke på att det är Solvalla, en storfavorit och på V86, säger Martin Djuse.

Varför går det så bra när du kör den här hästen?

– Hästen är bra och jag har fått chansen att köra, därför har det gått bra.

– Jag förstod att brorsan inte ville köra i ledningen. Hon får en fyra av fem i betyg i dag, det finns lite mer att hämta.

Disco nära förlust

Det blev en favoritbetonad kväll på Solvalla i övrigt också. Omgångens största favorit, Disco A.E. och Stefan ”Tarzan” Melander, fick dock sträcka på sig rejält för att vinna V86-7. Erik Adielsson och Kash's Cantab fick en sen lucka från rygg på ledaren - störtdök - men hann inte dit. Utdelningen på åtta rätt blev till slut blyga 1 940 kronor, det lyckades 2 659 spelare pricka in.