Stefan Melander: ”Han är mycket svårbedömd”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Stefan Melander

TRAV

Superjackpott på V86.

Då blir Stefan Melanders årsdebuterande Rigel Face brakfavorit.

– En kanonhäst, men han är mycket svårbedömd, säger Solvallatränaren.

Under onsdagen avgörs V86-tävlingarna på Solvalla i Stockholm och på Åby i Mölndal utanför Göteborg.

Det är superjackpott på spelformen och en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 21 miljoner kronor – i så fall vinstrekord på V86, rejält dessutom.

En av omgångens största favoriter blir 8 Rigel Face (V86-8). Stefan ”Tarzan” Melanders häst som inte startat sedan tolfte november i fjol, och därmed gör årsdebut.

”Formen är inte jättehög”

Femårige Rigel Face tog i fjol sju segrar på 15 starter.

– Han har tränat jättefint i backen här hemma, men jag tycker att han är mycket svårbedömd. Han känns fin och allting verkar bra, men han har inte gått något banjobb inför detta, säger Stefan Melander.

Förra veckan årsdebuterade du Beautiful Bacardi som svarade för ett väldigt starkt lopp, hur har Rigel Face tränat jämfört med henne?

– De har tränat lika bra, men vårt upplägg är att hästarna brukar få starta igång och att de är i behov av lopp i kroppen.

Vad tror du om Rigel Face?

– Det är en kanonhäst, men formen är inte jättehög, det kan jag lova.

”Tränar som en demon”

I samma lopp som Rigel Face har Stefan Melander också 3 Dice Man (V86-8) till start, även där handlar det om årsdebut. Dice Man gör också första starten som valack.

– Det var ingen dum häst innan kastration direkt, men vi gjorde det här för att se om han kan koncentrera sig lite mer, säger Stefan Melander och fortsätter:
– Han har tränat jättefint inför detta, men han är i lite poängnöd och får starta igång. Jag både tror och hoppas det blir bra, men inte redan nu.

Du har också 8 Digital Bits (V86-4) och 14 Level Change (V86-6) till start, kommentar där?

– Digital Bits kommer bli bra, men inte redan nu och inte från det här utgångsläget. Level Change är jag besviken på, han tränar som en demon men lever inte alls upp till det i loppen, säger Stefan Melander. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!