Betygen: ”Nej, nu är det färdigskrällt!”

TRAV

PETTERSSON sätter plusbetyg på startfältet i Olympiakvalet

Jätteöverraskningar har vunnit i Gulddivisionen de senaste två veckorna.

Ny knall nu?

– Nej, nu är det slutskrällt! Volstead har toppchans att vinna det här loppet, säger Trav365:s expert Erik Pettersson som sätter på V75-3, uttagningsloppet till Olympiatravet, på Romme.

✓ 1 Solvato ➕

Kusk: Torbjörn Jansson

Tränare: Admir Zukanovic

Kommentar: Innerspår passar nog Solvato bra i det här loppet. Han kan inte öppna så någon ledning blir det absolut inte, men han visar inte samma gnista längre och lär vara gynnad av att få en smygresa på innerspåret nu. Inget för vinnarspelarna. Fyra-femma på grund av topplöpning?

✓ 2 Rocky Winner ➕➕

Kusk: Jorma Kontio

Tränare: Jörgen Westholm

Kommentar: Trodde jag lite på senast på Jägersro. Det blev helt fel när Oskar J Andersson inte kom till spets med honom och han fick tåga utvändigt ledaren i hög fart. Då ska man veta att hästen hade en lång resa i benen. Nu har han fått komma hem till gården i Sala och det är en kort resa därifrån till Borlänge. Lopp i kropp och kortare resa gör honom småintressant. Ska räknas tämligen tidigt bakom min vinnare, 4 Volstead.

✓ 3 Windy Ways ➕➕

Kusk: Björn Goop

Tränare: Daniel Redén

Kommentar: Startsnabb häst, bra läge och Björn Goop upp. Tre plus när det kommer till travlopp. Här ser det ut som det snabba stoet kan svischa till spets för att sedan släppa till första bästa. Hon är klart bäst på rulle i såna här omgivningar och från rygg på ledaren så kan det räcka en ganska bra bit.

✓ 4 Volstead ➕➕➕➕➕

Kusk: Örjan Kihlström

Tränare: Stefan Melander

Kommentar: Gick väldigt bra i årsdebuten. Då körde Erik Adielsson ett lopp i ryggar och stjärnhästen gick med skor runt om och öppet huvudlag, vilket inte är maxat överhuudtaget. Volstead spurtade dock riktigt fort bakom vinnande Nuncio över upploppet och insatsen lovade mer. Melander tror att den här hästen vinner ett stort lopp i år, jag är böjd att hålla med.

Här ser det ut som Örjan Kihlström kan få överta spets av 3 Windy Ways efter en bit. Toppchans i pik. Dessutom vankas det barfota fram och någon form av stängt huvudlag, sånt tänder igång Volstead rejält. Vinner!

✓ 5 D.D’s Hitman ➕➕➕➕

Kusk: Johnny Takter

Tränare: Petri Puro

Kommentar: Blivande topphäst och det här är en riktig skjutare. Det visade han så sent som i lördags. Johnny Takter körde fram utvändigt ledaren och därifrån joggade hästen till seger.

Men det är skillnad på att ta ner Re Doc från dödens och att ta Volstead med samma recept. Hästen kan inte öppna så fort från start, vilket är ett stort aber i eliten och det luktar tung löpning igen. Hutlöst överspelad.

✓ 6 Dante Boko ➕➕➕

Kusk: Adrian Kolgjini

Tränare: Lutfi Kolgjini

Kommentar: Är en klart bra häst som ska maxas utrustningsmässigt. Snabb ut vid maxladdning och nog inte helt borta om han skulle hitta en bra position (ledningen?) samtidigt som de värsta motståndarna kommer bort eller underpresterar.

✓ 7 Naglo’del Nord ➕

Kusk: Veijo Heiskanen

Tränare: Veijo Heiskanen

Kommentar: Bra häst, men för dåligt läge och möter några för bra. Får jaga lite pengar.

✓ 8 Going For Gold Zaz ➕

Kusk: Johan Untersteiner

Tränare: Timo Nurmos

Kommentar: Ok häst som står helt fel här. Sämsta spåret och tufft motstånd. Nej.

✓ 9 Francais du Gull ➕

Kusk: Erik Lindegren

Tränare: Erik Lindegren

Kommentar: Gammal kämpe som gjort det riktigt bra i karriären. Ute på djupt vatten här och är loppet mest chanslösa häst. Får försöka haka på, via trolig löpning på innerspår.

✓ 10 Nadal Broline ➕➕➕

Kusk: Ulf Ohlsson

Tränare: Reijo Liljendahl

Kommentar: Det här är en ruggig skjutare på väg uppåt. Årsdebut här, och även om tränaren Reijo Liljendahl sällan fuskar med träningen, bör det bli tufft att räcka till seger i det här loppet. Kommer säkert gå bra, och honom tar vi nästa gång!

✓ 11 Explosive de Vie ➕➕

Kusk: Jim Oscarsson

Tränare: Jim Oscarsson

Kommentar: Riktigt bra häst, men grisigt läge vilket gör det mer eller mindre omöjligt att vinna. Kommer få ett fint år. Är så pass startsnabb att han kan tjäna fina pengar mot vilket motstånd som helst med lite tur i spårtombolan.