Slog favoriten: ”Är riktigt bra den här”

TRAV

Glenn Strömbergs succé på V86

Glenn Strömbergs Tobin Kronos svek i Jämtlands Stora Pris i början av juni.

Men under onsdagen på V86 var han tillbaka som en vinnare och tjänade 100 000 kronor.

– Han är riktigt bra den här, sa hästens tränare Daniel Redén till TV4 Sport.

Foto: Glenn Strömbergs travhäst Tobin Kronos vann på V86 under onsdagskvällen och tjänade 100 000 kronor

Det var bara sex hästar som travade upp bakom startbilen i onsdagens inledande V86-avdelning.

När fältet sedan släpptes gick det oerhört lugnt till och favoriten 3 Galactica fick outmanad ta hand om ledningen. Det lugna tempot höll i sig och första kilometern var i 1.14-tempo.

Enkel seger

Men på slutvarvet skruvades tempot upp rejält. Galactica, som var favorit och mest spelad höll kvar i spets. Men på utsidan kom Glenn Strömberg-ägde 5 Tobin Kronos med Örjan Kihlström i sulkyn.

Inför upploppet såg det ut att bli batalj, men spänningen uteblev. Tobin Kronos kom enkelt ikapp och snöt segern från favoriten.

– Otroligt positivt, han har ju varit sjuk – så vi har tagit det lugnt. Men det är en bra prestation. Jag var nöjd med att han var med i den främre truppen. Det såg ut att gå väldigt fort. Han är riktigt bra den här. Med ett par lopp till så kommer han att komma i bra form snart, sa Daniel Redén i TV4-sändningen.

Och sjävklart var även herr Strömberg lycklig över att Tobin Kronos visar vinnarform.

Ofta försöker man använda många ord som inte blir perfekta, men med Tobin Kronos blir det aldrig fel. Lycklig Glenn på Teneriffa”, skrev Glenn Strömberg på Twitter efter segerloppet.

”Saknades den riktiga udden”

Trots det inledande sävliga tempot hade inte Galactica krafterna att möta Tobin Kronos när det väl gällde.

– Jag är nöjd med hennes prestation. När hon hörde att Örjans häst kom på utsidan började hon tävla, med det gick lite för hårt. Den riktiga udden saknades i slutet, men Örjans häst är väldigt fin, sa Lars-Åke Söderholm, Galacticas kusk.