Wangle: ”Har aldrig sett något liknande”

avCarl Wangle

TRAV

En två-procentare vann på V75 – med över 40 meter.

I karriärens sista start – och jag har aldrig sett nått liknade.

Sedan är Olle Rols en helt galen häst.

Snacka om att sagan fick ett lyckligt slut.

Just Dealwithakiss kanske inte har varit en känd häst för den breda publiken – men avslutningen hon gör på sin karriär är något man sällan kommer glömma.

Tränaren fick gå ner på knä för att böna och be om att ägarna skulle låta hästen få starta en gång till.

Han fick bra gensvar – och sedan är det bara kolla på loppet för att se hur sagan slutade.

Gåshud!

I övrigt:

On Track Piraten slog klorna i vinterns superhäst, Zenit Brick.

Henriette Larsen vann lärlingsloppet. Hon är en av de bästa i Sverige.

Reijo Liljendahl spräckte V75-nollan i år. Fantastisk prestation. Islossning nu?


Här är Sportbladets plusbetyg på V75-spelet

Dealwithakiss: Mycket är redan sagt, men jag har aldrig sett en liknade uppvisning på V75-spelet. Att vinna med över 40 meter på V75 händer sällan, och jag vet inte om en två-procentare har gjort det någon gång? Hästen fick tävla barfota runt om i sista starten och var därmed galet bra. Karriärens bästa lopp. Häftigt.

Olle Rols: Herregud, vilken häst. Grattis alla kring hästen, för det här är en stjärna. Vilken inställning, vilken vinnarskalle. Mats Rånlund och Peter Ingves, tack för showen. Det där ska inte gå på V75. All heder och Olle Rols. I dag var faktiskt första gången jag spikade hästen. Tack!

Lightningssky: Första gången med jänkarvagn och hästen såg helt fenomenal ut. Fick motstå tuff press hela vägen och normalt ska det inte gå. Men Reijo Liljendahls häst presterade karriärens bästa lopp och var totalt överlägsen. Trots det var Reijo rejält bitter efteråt på Oskar J Andersson. Lite hårt, kan tyckas.

On Track Piraten: Stjärnhästen som var uträknad av både mig och många av mina kollegor. Men hästen har rest sig och är en vinnare igen. Hans R Strömberg har själv kört hästen på slutet och resultatet är två segrar på tre försök. Hyfsat facit för tränaren själv.

Globalsatisfaction: Vann åkandes från dödens och Ulf Ohlsson reglerade fältet. Såg lite sliten ut i sista sväng, men det var en synvilla och hästen bara joggade ikapp ledaren och vann överlägset. Wow, den här är en häst för större lopp. Det låter så i alla fall på Timo Nurmos.

Hankypanky Frances: Fick drömloppet, men sågs aldrig med chans. Trots barfota runt om så såg hästen inte alls bra ut i dag. Chanslös mot skrällvinnaren och det var något som inte stämde.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Solvalla