Skrällarna du inte får missa på V75

Foto: Trav365:s expert tycker att 9 Nothing But Class (V75-3) är V75-omgångens bästa skräll
TRAV

80 miljoner kronor till en ensam vinnare – alla tiders vinstrekord på travspel i Sverige.

Det kan bli ett faktum i dag när V75 avgörs på Mantorp.

Trav365:s expert Christoffer Wickman har synat omgången och tagit fram skrällhästarna som ska visa vägen mot miljonerna.

– Nothing But Class är omgångens bästa skräll, säger han.

Foto: Trav365:s expert Christoffer Wickman

Dagen före julafton, närmare bestämt 23 december, så drog V75 Winter Burst igång.

I dag är det Grand Final i Mantorp med hela 80 miljoner kronor till en ensam vinnare – i så fall den i särklass största vinsten på travspel någonsin i Sverige.

Christoffer Wickman, Trav365:s expert, har synat omgången – här är skrällarna som du inte får missa i jakten på drömvinsten.

Christoffer Wickman rankar de fem hetaste skrälldragen i omgången, enligt Sportbladets plusbetyg ett till fem, där den hetaste skrällen i V75-omgången får fem i betyg.

9 Nothing But Class (V75-3)

Kommentar: Har inte startat sedan slutet på maj och frågetecken för formen finns givetvis, däremot brukar inte Peter Untersteiner fuska med träningsjobben och mellan raderna låter det riktigt bra på Nothing But Class inför dagens comeback. Den sjuårige hingsten är renoverad inför detta och jag tror stenhårt på seger direkt. Han mötte i somras hästar som Nuncio och Propulsion och gick bra bakom dom, dessutom har han gått bra med skor tidigare, har en perfekt startrygg i startsnabbe stallkompisen Attack Diablo, och han går minst lika bra bakifrån som i tät. Stormvarning!

Peter Untersteiner:

– Nothing But Class är opererad i knäna inför detta och har varit borta ett halvår, han tappade stilen allt mer till slut i loppen så vi blev tvungna att göra någonting. Jag är nöjd med honom i träning inför detta och vi får se när vi maxar med honom i lopp om operationen slagit väl ut. Han har inte sprungit lopp sedan maj och borde inte svara för en topprestation, samtidigt vill jag säga att han kommer bra förberedd. Jag tycker han går lika bra bakifrån som i tät, men visst anser jag att det är fördel Attack Diablo på läget.

15 Sandsjöns Revenue (V75-1)

Kommentar: Jättefavoriten 3 Bowling Triple X. är bra och visst kan det vara så enkelt att denne leder runt om, men han har bara gjort sju starter och möter nu både äldre och mer rutinerade konkurrenter. Jag litar inte på jättefavoriten och tycker Sandsjöns Revenue känns helkul. Han var inte som bäst senast, men gick ändå bra bakom betydligt tuffare hästar än detta och stämmer det bara någorlunda för honom under vägen tror jag han blir tuff att stå emot.

7 Thaitec (V75-5)

Kommentar: Är väldigt, väldigt svår och måste i första hand sköta sig, men sköter han sig så tycker jag att han är bästa hästen i sällskapet och då måste han duga bra här. Känns som folk har tröttnat lite på honom och släppt honom helt här, det kan vara farligt. Se upp.

10 Seronera (V75-6)

Kommentar: Är jag övertygad om kan bättre än vad hon visat i de senaste starterna och jag tycker det låter väldigt positivt kring henne inför detta, mellan raderna. Hon är vass på speed om hon får sitt lopp, och vem ska inte kunna greja det, om inte Björn Goop? Är på tok för bortglömd i mina ögon.

4 Hall of Fashion (V75-2)

Kommentar: Gör bra lopp varje gång men är ständigt underskattad och jag blir inte ett dugg överraskad om han vinner det här loppet. Han har fått två lopp i kroppen i regi Dan Widegren och bör bli allt bättre. Han kan öppna snabbt från start och bör hamna fint till, sedan tycker jag inte att han är sämre än någon annan i det här sällskapet.