Tränaren: Har tårar i ögonen

TRAV

Efter fem års väntan blev Niklas Robertssons dröm sann igen.

Under söndagen vann han V75 på hemmaplan som tränare.

– Jag har tårar i ögonen, jag älskar denna sport och älskar den här hästen, sa Robertsson efter succén med Donttellmeanymore.

Foto: Niklas Robertsson

För fem år sedan skrällde travtränaren Niklas Robertsson rejält då han vann V75 på hemmabanan Kalmar med sin stjärna Dame Arrow. Efter det har tränaren gått och drömt om att få vinna V75 på hemmaplan igen och under söndagen blev drömmen verklighet.

”Ett enormt kvitto”

Robertsson satt den här gången inte själv i vagnen, men då Kim Eriksson skötte sina kort rätt blev det en överlägsen seger för Donttellmeanymore

som ledde varje meter av V75-2 och tjänade 100 000 kronor. Robertsson hade laddat stenhårt för det här loppet och var efteråt chockad och glad.

– Vad ska man säga? Jag har tårar i ögonen, jag älskar denna sport och älskar den här hästen. Det är en ”go” individ och vi gjorde allt för att toppa honom och för mig som tränare är detta ett enormt kvitto på sin kapacitet. Man är ofta hård mot sig själv, men i dag var jag duktig. Det är detta man jobbar för, jag lovar att njuta nu, sa Niklas Robertsson i TV4 innan han sprang vidare mot vinnarcirkeln.

Donttellmeanymore vann på 1.11,0 över 1 640 meter med bilstart.