”Mådde illa när han startade – kan vinna nu”

Foto: Commander Crowe och Anders Lindqvist.
TRAV

Trots strulet och hovproblemen på Solvalla tror Frankrike-experten Anders Lindqvist att Commander Crowe kan vinna Copenhagen Cup.

Men han tippar en annan fransk vinnare i storloppet:

– Quinoa du Gers är ingen bluff. Bazire åker inte till Köpenhamn om han inte tror på toppchans, säger Lindqvist.

Många tyckte att Commander Crowe inte borde ha kommit till start under Elitloppshelgen. Experten och travtränaren Anders Lindqvist, med sin bas i Frankrike, är en av dem.

– Jag gillar Commander Crowe och mådde illa när han startade på Solvalla. Han såg inte halt ut i loppet, men det var fel att starta. Det skickar fel signaler, man får inte visa upp en häst, under årets största tävlingsdag i Sverige, i det skicket, säger Lindqvist.

”Rena skämtet hur han kört”

På söndag startar Commander Crowe igen – i Copenhagen Cup på Charlottenlund.

– Jag tror det är en så hård och tuff häst att han kan vinna på söndag. Med Örjan Kihlström i sulkyn har han bra assistans också. Inget ont om Abrivard, men han har ingen erfarenhet att köra lopp i Norden. Han har gjort fel gång på gång, det är rena skämtet hur han har kört.

– Nu är det som sagt Örjan upp och ser hästen bra ut i värmningen så blir han svårslagen. Men man ska veta att Bazire kommer upp med en bra häst (Quinoa du Gers). Det är ingen bluff. Bazire åker inte till Köpenhamn om han inte tror på toppchans.

Vem vinner Copenhagen Cup?

– Då säger jag Quinoa du Gers. Commander Crowe är en bättre häst, men Quinoa har nog säkrare form.

– Jag är dock optimistisk för vad vi kommer få se av Commander Crowe. Jag hoppas och tror vi får se honom i bättre skick nu. Om hästen inte är i bättre skick hoppas jag kretsen kring hästen har vett att inte komma överhuvudtaget, säger Anders Lindqvist.