Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar.

Här är Sportbladets tips till Dagens Dubbel.

Varje dag får du tipsen till DD av Sportbladets experter.

DD-1:

Rankning: 5–2–6–9–8–7–11–10–14–3–13–12–1–4.

Kommentar: Ede Sensation är en riktig kanonmärr som nu har årsdebuten överstökad. Hon spurtade då strålande till andraplatsen och lär gå framåt ytterligare formmässigt då hon inte hade startat på länge innan. Man har siktat på det här storloppet och hon måste ha en toppchans att vinna. De båda stallkamraterna Tatoosh och Golden Memory tillhör de främsta utmanarna. Notera att Per-Anders Gråberg, som är förstejockey hos Niels Petersen, rider Tatoosh. Stoet har tillhört eliten under flera år och blir inte att leka med. Hon har också ett nyttigt löp i kroppen medan Golden Memory gör årsdebut.

DD2:

Rankning: 1–10–8–12–11–6–5–4–2–3–7–9.

Kommentar: Stockholms Stora Pris är som vanligt ett

kanonlopp med galoppörer av yppersta klass. Tipset till Bank of Burden som var trea i fjolårets upplaga. I år kan han mycket väl ta revansch då han var smått överlägsen i ett danskt storlopp i slutet av april, vilket är hästens senaste start. I sadeln sitter som vanligt den säkre championjockeyn Per-Anders Gråberg som har valt att rida Bank of Burden

före hästar som Plantagenet och Without Fear som han

normalt också rider. Plantagenet imponerade stort när han mycket enkelt vann storloppet Pramms Memorial senast.  Måste tas med tidigt i beräkningarna även här när det gäller­ segerstriden. Touch of Hawk visade form direkt med en lätt seger i årsdebuten och Wido Neuroths kanon blir att räkna­ med även här. Kan mycket väl ta tredje raka segern. Without Fear var tvåa i fjolårets Stockholms Stora och har inlett det här året på bästa sätt. Given i striden igen. Och så får man inte glömma fjolårsvinnaren Sir Lando som var överlägsen förra året men som har varit stort slagen i båda sina starter i år så ett frågetecken för formen är på sin plats. Tränaren Wido Neuroth hade dock knappast gjort resan till Täby om hästen inte varit i ordning. En rysare kan Lindenthaler vara­ som den här gången får den tyske stjärnjockeyn Andrasch Starke i sadeln. Pass upp!

Sportbladet