Betalar 500 000 – för ett lopp

TRAV

Giant Diablo startar i Breeders Crown

Ägarna till Giant Diablo har bestämt sig.

Hästen ska vara med i Breeders Crown i Kanada.

Prislapp: 75 000 – dollar.

Giant Diablo har gjort tre starter i USA som givit en seger, en tredjeplats och nu senast ett galoppmisslyckande i Nat Ray Trot.

Nu reser hästen vidare till Kanada och Montreal för att vara med i ett inbjudningslopp den 19 augusti.

Är allting bra med Giant Diablo efter den starten väntar Mohawk Raceway i Toronto och final i Breeders Crown den 1 september. Alternativt kval en vecka innan.

– Vi har funderat lite fram och tillbaka och jag har diskuterat saken med ägaren Tommy Jacobson. Det handlar om mycket pengar men för honom är det inget stort problem. Han vill vara med och slåss med stora grabbarna, säger hästens tränare Roger Walmann.

Tommy Jacobson är mannen bakom Quesada och har ett stort hjärta för Djurgården. Han har varit aktuell som ordförande i föreningens riskkapitalbolag.

Prislappen för att få vara med i loppet, som lockar med ett förstapris på 300 000 dollar, ligger på 75 000 dollar – drygt 500 000 svenska kronor.

Alternativet för Giant Diablo hade varit att gå ut i stoklassen där förstapriset är minst 125 000 dollar och anmäldningsavgifter 40 000 dollar.

– Tommy fungerar inte som så att han vill vara med i någon slags andra division. Därför talar mycket för att det blir de öppna klassen, säger Walmann.

Giant Diablo har gjort 65 starter i karriären, tragit 26 segrar och sprungit in nästan 12 miljoner kronor.

Thomas Sandberg, Minimedia