Inställt spel på Bergsåker

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-27

Ni som hade tänkt spendera lite pengar i lopp ett på Bergsåker på Torsdag - glöm det.

Spel till det loppet är nämligen inställt då fel startlista utkommit på olika ställen.

– Det är ett mänskligt fel som har skett och det är bara att beklaga, säger Bergsåkers sportchef Mats Sahlén.

Sju hästar gör upp i det första loppet på Bergsåker på torsdag, men spel till loppet kommer inte att kunna göras. Anledningen är att fem av de sju startande hästarna, som ännu är ostartade, ska starta från distansen 2140 meter, och de två hästarna (Radok och Special Ås) som redan prövat på tävlingsbiten, ska starta från distansen 2160 meter.

Loppet är ett så kallat "fördel ostartade" där de som redan gjort tävlingsdebut helt enkelt får starta med tjugo meter tillägg på övriga. Detta har dock inte framkommit på alla ställen.

– Nej, tyvärr inte. Felet är att när som i detta fall några hästar ska starta från tillägg, så måste man ändra det manuellt, och det har tyvärr blivit fel, säger Mats Sahlén och fortsätter:

– Innan detta upptäcktes så har den felaktiga startlistan kommit ut på en del ställen. En del tidningar har då fått fel listor och för att ge ett exempel så har bland annat Travronden en startlista i sin tidning där alla hästar står lika start, vilket då är fel. Och när sådant händer så har ATG beslutat att ställa in spel till det aktuella loppet.

Inget spel i loppet överhuvudtaget kommer alltså att kunna göras och från Bergsåker kan man inte annat än beklaga felet.

– Ja, det är tyvärr inte mycket mer att göra än att ha bättre kommunikation emellan alla vi parter som sysslor med startlistor och så vidare framöver. Tur i oturen får vi väl dock säga att det inte var något av loppen på V65 som det blivit fel på, avslutar Mats Sahlén.

Mattias Spante, Minimedia