Tränarens pik – efter flytten av superhästen

avErik Pettersson

Foto: TR Bild
Twister Bi lämnar Jerry Riordan - går till Timo Nurmos. Ägarna inte nöjda.

Världsmästar-hästen Twister Bi flyttas från Jerry Riordan till Timo Nurmos.

Reaktionen från Jerry:

– Det är lite ”low-class” över det hela, säger han.

Facktidningen Sulkysport avslöjade tidigare i veckan att Twister Bi, som totalt sprungit in drygt elva miljoner kronor, och som under fjolåret tjänade nästan tio miljoner kronor på tävlingsbanan och vann VM-loppet på Yonkers i USA, flyttas från sin tränare Jerry Riordan.

Den italienske ägaren ringde upp Riordan under måndagen, efter söndagens femteplats i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg, och berättade om beslutet.

– Det är lite "low-class" över det hela. Men det är ofta mycket drama när man har med folk från Neapel att göra och de blir lätt stötta, säger Riordan till Travronden.

”Jag är inte korkad”

För facktidningen förklarar Riordan vidare att ägaren Pasquale Ciccarelli aldrig varit riktigt nöjd - trots Twister Bi:s enorma framgångar.

Mestadels gick diskussionerna kring den ordinarie kusken Christoffer Erikssons insatser.

–  De var aldrig nöjda med Christoffer. Om hästen vann så var det för att han var överlägsen. Om han inte vann så var det Christoffers fel och galopperna skylldes också på honom, förklarar Riordan.

– Jag är inte korkad, om jag har en häst som tjänar miljoner och ägarna vill byta kusk så är det klart att jag kan diskutera det. Men jag köpte inte anledningen till varför vi skulle byta och jag tror inte att det hade gynnat hästen heller. Christoffer har varit med från början bakom hästen och har en viktig del i framgångarna.

Två av världens bästa hästar i stallet

Nu flyttas Twister Bi till Timo Nurmos. Hans reaktion över att få in superhästen:

– Jag måste vara stolt över det här, säger han till Travronden.

Nu har Nurmos två av Sveriges- och världens bästa hästar i stallet, Prix d’Amérique-vinnaren och världsmästaren Twister Bi.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav