Häftiga svepningen – direkt i årsdebuten

avNils Larsson

1 av 2 | Foto: ATG Live
Rebecca Dahlén och Minnestads El Paso inför kvällens lopp.

Minnestads El Paso imponerade stort i sin årsdebut på V86.

Tillsammans med kusken Rebecca Dahlén, 29, svepte man fältet och vann överlägset.

– Han höll på att springa ur selen, sa Rebecca efter loppet.

Minnestads El Paso hade ett väldigt framgångsrikt fjolår då han bland annat vann på V75 och tjänade nästan en halv miljon kronor. I kväll var det dags för årsdebut på Solvalla och hästen spelades till klar favorit på V86-spelet.

”Har varit skitnervös”

Efter en fin start så fick man positionen tredje utvändigt och på sista långsidan så tryckte Rebecca på gaspedalen och man svepte fältet på några hundra meter och segern blev till slut mycket enkel.

– Han är någonting alldeles extra faktiskt. Har varit skitnervös hela dagen, det är jobbigt när han ska ut. Det är en fin häst så det blir lite press och förväntningar, sa Rebecca Dahlén i vinnarcirkeln och fortsatte:

– Han tränar inte som vissa andra hästar och bjuder inte till så mycket så man kan inte vässa honom och nu när han har så mycket pengar på sig vet man inte riktigt vad som krävs. Han höll på att springa ur selen så jag fick gå lite tidigt. Kan vi få lite mer ordning på hans fräschör så vet jag inte hur bra han kan bli, sa hon.

Nästa start kan bli på V75

Den sexåriga hingsten tränas av Rebeccas sambo Dennis Palmqvist och i TV12 berättade han om de fortsatta planerna för hästen.

– Han såg jättefin ut och jag är supernöjd. Han står jättebra inne i Bronsdivisionen och det kanske är det vi får prova, sa han efter den imponerande årsdebuten.

Segern i V86–6 var värd 60 000 kronor.

Se den häftiga svepningen igen! (Extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

V86