”Hon ska bara vinna loppet”

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Kanal75

Hon vann Drottningens Pokal och Stochampionatet.

I kväll jagar Lie Detector en finalplats i Breeders' Crown.

– Hon ska bara vinna loppet, säger tränaren Stefan Hultman.

Solvallatränaren Stefan Hultman har haft ett sagolikt år med många stora segrar som tränare.

Stor förtjänst till det är fyraåriga stoet Lie Detector som både vunnit Drottningens Pokal på Åby och Stochampionatet på Axevalla.

Stefan Hultman valde efter Stochampionatet att testa sin stjärna i Derbyt mot hingstarna. Där gjorde hästen ett superlopp men kunde inte rå på Sahara Dynamite och Wellino Boko men Lie Detectors insats var femstjärnig.

Tvåa – bakom Bobtail

Efter det loppet fick hon en kort paus och var senast tvåa på Solvalla bakom Stig H Johanssons Bobtail.

– Lie Detector fick ett lopp i kroppen senast inför kvällens lopp. När Bobtail fick spets senast så blev det svårt för min häst men jag tycker hon gjorde ett bra lopp. Hon tränar riktigt bra nu och har tagit säsongen på ett bra sätt. Det känns som att alla mina hästar håller form för dagen.

Spår sju

I kväll startar Lie Detector från spår sju bakom bilen och möter hästar hon normalt sett bara ska vinna över.

– Ja, så är det. Hon ska bara vinna loppet. Lie Detector har väldigt hög lägsta nivå och det är sällan hon gör ett dåligt lopp. Jag tror Örjan kör framåt direkt från start för att sedan släppas till spets. Jag tror hon vinner kvällens lopp med krafter kvar och sedan är det bara hoppas hon får ett bra spår i finalen.

Är Lie Detector bäst bland de fyraåriga stona?

– Absolut, det tycker jag. Hon måste bli årets sto, annars är det konstigt. Bobtail är också det en bra häst men hon har varit ojämn. Sedan är det en merit att vara trea i Derbyt som Lie Detector var, säger Stefan Hultman.

Publicerad: