Beanie M.M. är mitt genidrag

TRAV

Fyll en biosalong med folk och jag ska visa er en stockholmare.

Ordna ett idrottsevenemang av högsta kvalitet i huvudstaden och ni hittar inte en stockholmare så långt ögat når.

Därför är Jubileumspokalen på Solvalla en tråkigare travdag än den borde vara.

Vad är en stockholmare för något? En skitviktig och upptagen person?

Jag påstår inget, ställer bara frågan. Men…

… går man på bio i Stockholm kan man i alla fall räkna med att åtminstone några personer sms:ar sig genom filmen.

Vad är det som är så viktigt att det inte kan vänta en och en halv timme?

… om det anordnas tennistävling och ett tjugotal av världens bästa damtennisspelare är på plats i Stockholm. Ja, då är det tomt på läktarna.

Är folk så upptagna?

Är det därför vi på Solvalla

i morgon kommer att vara sisådär en 4?000–5?000 personer på plats på en tävlingsdag som förtjänar det tredubbla?

Eller är det så att måste det heta något med festival eller parad i namnet för att locka folk till evenemang i Stockholm? 200 000 personer på gatorna för att titta på någon som byggt om sin Epatraktor…

Beanie ofräsch senast

Jaja, whatever, skyll er själva. Ni missar bra sport om ni inte går till Solvalla i dag, och bra sport ska, om möjligt, ses live. Dessutom är det extra mycket pengar att vinna, jackpott.

Jag tänker bli ensam och går ut stenhårt. Mitt genidrag (?) är att spika Beanie M.M. i V75-1. Ja, jag vet att Hoof Beats plockade ner honom från dödens senast de möttes. Men då var Beanie ofräsch. Nu är han åtgärdad och går barfota runt om. Dessutom verkar det som om både Fortune Access och Beijing Man kan tänkas släppa spets. Om Beanie M.M. får överta ledningen är väl loppet över?

I V75-2 tror jag mest på Victory Love men så benhård är jag inte att jag vågar spika honom också. Stallkamraten Trainee E. är intressant från fint läge. Sedan vill jag inte rata Omega Boko heller.

V75-3 löser man på tre streck, det är inte mycket mer att säga om det loppet.

En höjdare

Abbe Palema stannade till senast och det gör honom till ett frågetecken i mångas ögon i V75-4. Jag tror att det berodde på att han blev ensam och lat. Nu går han barfota runt om och att han tål grovjobb visade han näst senast då han föll med flaggan i topp. Första gången barfota runt om för Abbe den här gången, som singelstreckas.

”Alla” är inne på att V75-5 vinns av B.B.S.Bigtrade. Visst, men han kommer nog att vara tvungen att vara överjäkligt bra. Konkurrenterna är bra – och ostreckade…

– jag garderar med fyra hästar.

V75-6 är också smålurigt. Förhandsfavoriterna, trion Glee ­Face, Carmel och Jos Cortina­ är givna. De roliga buden är Meadow Zoot och Jamiro.

V75-7, Jubileumspokalen, är inte alls det slätstrukna lopp många vill göra det till. Spelmässigt är det en riktig höjdare, och sportsligt har det samlat det bästa vi har av (friska, skadefria) hästar i Sverige. Kryddat med Simb Chaplin. Alla har chans men jag har bara råd med tre. Finders Keepers i spets, Triton Sund i dödens och Simb Chaplin som försöker spurta ner de två.