UTKLASSNINGEN

TRAV

Han misslyckades i Norge – men tog gruvlig revansch på Årjäng.

Scarlets Aino utklassade sina konkurrenter.

– Det blev väldigt enkelt, sa kusken och tränaren Hans-Owe Sundberg efter segern.

Scarlets Aino har under de senaste åren slagit sig in i den yppersta världeliten. I maj deltog han i Elitloppet men slutade oplacerad i finalen. Senaste Scarlets Aino startade var på Forus travbana i Norge. Där slutade Scarlets Aino långt ner i det slagna fältet och hade inte sin bästa dag.

Utklassade motståndarna

Men under lördagen var Hans-Owe Sundbergs stjärna tillbaka – som en vinnare.

Scarlets Aino startade som favorit i Årjängs Stora Sprinterlopp. Hans-Owe Sundberg sände sin häst direkt till ledningen från spår ett bakom bilen och sedan blev segern busenkel. Scarlets Aino utklassade sina motståndare och vann med tiotalet meter på ett mycket bra sätt.

– Det här känns bra. Han är effektivast i ledningen och det var klart jag ville dit. Han var väldigt pigg i sista sväng och när jag drog grejerna blev segern väldigt enkel. Han är bäst över kort distans men går även över längre distanser. Det är världseliten vi möter och hästen gör det bra. Han kvalade in till finalen av Elitloppet och gör inte bort sig, sa Hans-Owe Sundberg i vinnarcirkeln.

Hugo Åbergs

Segertiden för Scarlets Aino blev 1.13,1 på en blöt Årjängbana. Nästa start för Scarlets Aino kan bli på Jägersro i Hugo Åbergs memorial slutet av juli.

Tvåa i mål slutade en positiv Colombian Neckite och trea kom Standpoint som avslutade mycket fort över upploppet.