Trav

Björkroths löfte jagar ny seger

TRAV

På senare år har det gått grus i maskineriet för Solvallatränaren Rainer Björkroth.

Nu verkar det som att han har hittat nyckeln. I år har hans hästar redan sprungit in drygt 236 000 kronor.

– Stallbytet vi gjorde i fjol betyder väldigt mycket.

Foto: KANAL75

De senaste tre åren har Rainer Björkroths stall haft mellan sju-nio i segerprocent. I år är stallet redan uppe i 23 procent på 22 starter.

– Det känns väldigt roligt att det går så bra, säger Rainer Björkroth.

I fjol valde Rainer Björkroth att flytta sin verksamhet från Taxinge till Lunds Gård i Märsta, vilket alltså har gett resultat.

– Det är mycket som spelar in, men viktigast av allt är ändå stallbytet. Vi har nytt foder och man kan säga att vi har bytt det mesta. Vi hade mycket hästar som var sjuka innan och vi hade också otur i början när vi flyttade till Lunds Gård med hästar som fortfarande var sjuka.

Då hästarna hade problem och inte kunde prestera på topp tog det också stopp med att få in nya hästar till stallet. Nu börjar hästarna visa resultat och då ökar chanserna för att få in nya hästar.

– Det viktigaste målet för i år är att hästarna presterar, så folk ser att vi fortfarande finns kvar, säger Rainer Björkroth och skrattar.

Tror på juniorerna

Rainer Björkroth har förhoppningar på unghästarna i år, den han hoppas mest på är fyraårige hingsten Reo Montana som har tagit tre segrar på fem starter. Senast vann han trots galopp. På onsdagen är det dags för start på V64.

– Reo Montana (V64-2) har varit bra varje gång, även vid förlusterna. Galoppen senast berodde på att han är lite valpig och okoncentrerad av sig, då han bara har gjort fem starter i livet.

– Spår två har han haft en gång innan, i debuten. Då skulle han egentligen ha startat i ett lopp för hästar som inte har tjänat någonting, men jag anmälde fel och han fick möta hästar som hade tjänat högst 18 000 kronor. Han tog ledningen direkt och ledde sedan från start till mål, så jag tror att spår två är bättre än ett som han hade senast. På den kapacitet han har är han med i striden.

Rainer Björkroth har också Swift Typhoon till start inom V64-spelet, som har visat goda resultat på slutet.

– Swift Typhoon (V64-4) är riktigt bra och vann lätt senast. Han är inte så snabb ut men har en bra spurt till slut. Spåret ska inte vara några problem och han är en outsider.

Markus Jalsborn/Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!