Trav

Isprinsessans nya högtflygande planer

Av: 

Minimedia

Michael Carlsson

TRAV

Vi har sett henne i Stjärnor på is och i När och Fjärran.

Nu drömmer Anki Edvinsson om att vinna superjackpotten på 65 miljoner kronor.

– Då ska jag gå fram som en bazooka i New Yorks shoppingstråk, säger hon och skrattar.

Det råder närmast spelhysteri inför lördagens V75-tävlingar. Många vill åt dubbeljackpotten där en ensam vinnare kan ta hem 65 miljoner kronor.

TV-stjärnan Anki Edvinsson kommer själv att ha en tipsrad att hoppas på. Den populära programledaren för När och Fjärran har spelat och vunnit på trav förut.

– Jag har varit på Solvalla några gånger, bland annat i samband med Elitloppet. För det mesta brukar jag köpa en Harry Boy. Annars går jag på magkänslan när jag tar ut hästarna, säger Anki Edvinsson.

– Senast jag var på Solvalla spelade jag på en häst som hette Pippiwhitestockngs. Det var bara för att den hade ett så coolt namn. Men hästen vann och jag fick 700 kronor. Det var inte så illa.

Plockat ut egna idéer

Tillvägagångssätten hos landets travspelare är olika. Inför lördagens dunderjackpott är alla medel tillåtna. Och ska man komma åt de riktigt stora pengarna krävs att man har idéer som inte andra har.

Anki Edvinsson gjorde en bejublad medverkan i TV4:s Stjärnor på is. Nu återstår det att se om "isprinsessan" är lika duktig på att tippa V75.

– Jag har plockat ut några hästar i varje lopp som jag tror på. En del är favoriter medan andra inte är så mycket betrodda. Där har jag gått på magkänslan, säger hon.

Vad gör du om du blir ensam med sju rätt och vinner 65 miljoner?

– Åh, herregud, då ska jag gå fram som en bazooka i New Yorks shoppingstråk. Jag ska handla allt jag vill ha, kläder, skor, väskor och en massa annat. Sedan tänker jag resa och bara njuta av livet. En rejäl fest för mina vänner lär det också bli.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!