Trav

Han rivstartar RIXallsvenskan

Startar Daisy Gil och Erik Lindegren i det finslipande träningsjobbet inför 300 jublande ägare. På måndag sparkar ekipaget igång tävlingen RIXallsvenskan.
Startar Daisy Gil och Erik Lindegren i det finslipande träningsjobbet inför 300 jublande ägare. På måndag sparkar ekipaget igång tävlingen RIXallsvenskan.

TRAV

STOCKHOLM

1 mars startar RIXallsvenskan.

Redan dagen efter kommer den första hästen ut.

Erik Lindegren är ute efter en rivstart med Gästrikslands representant Daisy Gil.

Den som läst något om RIXallsvenskan vet att tävlingen som lanserades av traventusiasten och radioprofilen Gert Fylking fick en formidabel inledning. 16 utvalda tränare i landet fick 300 000 kronor vardera att köpa och träna en treårig travhäst för. Insatsen delades upp i 16 000 andelar á 300 kronor - vilka sålde slut på bara några dagar.

Det är historien. Nu börjar allvaret. 1 mars är startskottet för tävlingen och först ut är alltså stall Gästrikland, representerat Erik Lindegren och hans sto Daisy Gil som startar på Rättvik måndag 2 mars.

– Hela konceptet har ju blivit en succé så jag tänkte fortsätta det och försöka vinna direkt, berättar Lindegren som haft siktet inställt på att bli den förste tränaren att starta.

– Visst har jag haft den baktanken. Daisy Gil är tidig, snabb och väldigt förnuftig. Med en enskild ägare hade jag nog startat för en månad sedan, nu har hon hunnit få lite extra förberedelse istället.

300 såg sista träningsjobbet

Samtliga RIX-hästar hade för ett par veckor sedan en "kick-off" där de 1 000 delägarna i varje region bjöds in för att spana in sin gunstling. I Gästriklands fall bjöd Lindegren på ett fullvärdigt träningsjobb och körde 1.20,5/1 600 meter - nästan tävlingstempo - inför sina jublande ägare.

– Hon kändes verkligen fin. 300 av ägarna var där och det är verkligen kul att folk engagerar sig. Jag hoppas några kan ta sig till Rättvik och heja på oss även om det är dagstrav. Annars får de titta på ATG-live, alla som köpt en andel har ju fått ett gratisabonnemang, säger Lindegren som givetvis är ute efter att spöa sina 15 motståndare och föra sin region till seger.

– Om någon tränare säger att de inte bryr sig om det här så ljuger de. Ju närmare start det har blivit desto mer har jag kikat i propositionerna. Uppgiften på måndag passade bra och även om vi möter några välstammade hästar så siktar jag på seger.

Daisy Gil startar från spår ett i det sjätte loppet under Rättviks lunchtävlingar på måndag vilket beräknas starta cirka 13.45. Förstapriset är 15 000 kronor.

Robin Johansson/KANAL75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!