Trav

”Jag blir ledsen och förbannad”

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

TRAV

Kalmar blev den stora förloraren när STC presenterade den nya indelningen av travbanorna.

Nu rasar en av banans största tränare, Niklas Robertsson, mot beslutet.

– Jag är jävligt förbannad och vill ha en anledning av STC, säger han.

Landets nya banindelning klubbades på torsdagen av STC och ATG:s styrelser. Indelningen ersätter dagens system med stor-, mellan- och småbanor. Allt med start 2010.

Kalmartravet var en av fyra banor som blev säsongsbana med begränsat vintertävlande. För dessa blir det tävlingar perioden 15 april till 15 oktober. De kommer även att få möjlighet att vintertid förlänga säsongen ytterligare någon månad med lunchtrav.

”Blir väldigt ledsen”

Det här kan innebära upp till tio mindre tävlingsdagar per år för Kalmar. Niklas Robertsson är tränare på Kalmar och han satsar stenhårt på sin rörelse och han är mycket irriterad och ledsen över STC:s beslut.

– Man blir väldigt ledsen och förbannad och jag vill ha en anledning till varför just vår bana blir drabbad. Jag tycker inte de har tagit hänsyn till vår region. Vi är sportsligt riktigt på gång med många duktiga tränare som tar för sig allt mer och varje gång vi kör tävlingar är det fullt på resturangen. Travet på Kalmar kommer dö ut nu och det känns som att STC bara vill ha oss som en sommarbana i framtiden. Det här var nog bara en början av kapningen.

Vad kommer det här innebära för dig?

– Jag har köpt gård här och satsar stenhårt för att vara med och slåss i toppen, nu kommer det bli svårare såklart. Jag funderar på att starta en vinterfilial i Göteborg eller Halmstad, då har jag många starttillfällen under vintern. Men jag tycker verkligen synd om Kalmar, det är väldigt tråkigt att det ska bli så här, säger Niklas Robertsson till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!