TV4-profilen: Ingen avslutade så snabbt

TRAV

”Professorns” häst med i Stochampionatet

Foto: Kanal 75
Peter Untersteiner och Professorn.

Hallå där Bengt-Erik "Professorn" Larsson, en av travexperterna i TV4, som gått och blivit lyckosam hästägare. Du är delägare i Looking Flashy som väl borde ha bra chans att vinna Stochampionatet på söndag?

– Ja, med tanke på hur hon gick i sitt försökslopp är åtminstone jag optimist. Nu är jag partisk här... men jag tycker nästan att hon såg spänstigast och finast ut av alla som kvalade in. Hur det sedan går i loppet är en annan sak.

Looking Flashy vann Guldstoet som treåring i fjol till 50 gånger pengarna. Det är en bra häst ni har.

– Det tycker vi också. Peter (Untersteiner) som tränar är också väldigt försiktig och går varligt fram med henne för att hon ska kunna vara med länge och tävla. Hon har aldrig tränats något hårdare. Måndagen innan kvalen körde Peter i alla fall det snabbaste intervaller han någonsin kört med henne – och det verkade ju göra susen.

Vad säger du som tipsexpert om Stochampionatet (V65-6) på söndag?

– Tittar man bara på tider så var det ingen som avslutade snabbare än henne i kvalet. 1.13,2 sista rundan med 1.11 sista 700 och hon såg jättefin ut på det. Av motståndarna kan Calamara Donna och Annicka bättre än visat. Mystical Ann är ju bra. Med tanke på att Calamara Donna och Mystical Ann kanske inte ska köras i ledningen kan det faktiskt bli spets för vår häst. Hon har visat att hon går jättebra i ledningen även om Untersteiner håller henne som vassare bakifrån. Det finns alltså valmöjligheter och det blir ett ögonblicksbeslut för kusken efter start.

Hur många är ni som äger Looking Flashy?

– Det var nära att fem familjer köpte henne som unghäst. Hon blev en andelshäst i stället som delats upp i 20 andelar. Vi är 14 fysiska personer som är med på henne och jag har en tjugondedel. Alla ska väl inte till Axevalla i helgen men jag kommer i alla fall att vara på plats. Spännande, spännande.

Tippa loppet, "Professorn".

– Tipsettan till vår häst. Jag är optimist efter det hon visade senast. Tvåa Mystical Ann. Trea Calamara Donna. Som outsider sätter jag Tiffany Brodda.

Mikael Wikner, Kanal 75