Leif "Loket" Olsson om sin stora dröm

TRAV

”Jag skulle ha haft en häst i Stochampionatet”

Folkkäre Leif "Loket" Olssons stora passion i livet är trav.

Nu på fredag startar två av hans största stjärnor.

– Men jag skulle ha haft en häst i Stochampionatet, säger han.

Foto: kanal75

Leif "Loket" Olsson blev känd genom Bingolotto. Numera figurerar han mest som konferencier – inte minst i travsammanhang. Hans stora hästintresse går inte att ta fel på. Han äger 16 stycken hästar varav två startar på fredag, snackhästen Snazzy Hot Rod och gulddivisionshästen Coolman Crown.

”Haft alla fel”

Snazzy Hot Rod köptes från USA till Sverige tidigare i år – med väldigt höga förväntningar. Men han har varit sjuk och inte alls fungerat så bra som ägarna hade hoppats på.

– Han har haft alla fel man kan ha, men nu är han frisk igen, säger Leif ”Loket” Olsson.

De höga tankarna om honom kvarstår.

– Det var en dyr häst, så självklart har vi höga förhoppningar på honom även om vi inte har något specifikt lopp som vi har siktat in oss på framöver.

Sångtalang

På fredag startar han i ett femåringslopp på Axevalla med 100.000 kronor till vinnaren men ägaren kommer inte att finnas på plats.

– Jag ska vara konferencier på en sångtalangjakt i Hönö, jag har varit där i säkert 20 år.

Men vissa förhoppningar om att vinna loppet finns:

– Han har ju mött dessa hästar förut och inte räckt till med om han är frisk som han ska vara nu måste han ha lite segerchans.

”Vet inte vad banan heter”

Coolman Crown är en annan av hästarna han äger. Coolman Crown har tävlat kontinuerligt i Frankrike i snart ett år och på fredag – samtidigt som Snazzy Hot Rod startar på Axevalla – gör han sin 15 start på fransk mark. Olsson har dock ingen större koll på förutsättningarna.

– Jag vet inte ens vad banan heter, men den ligger ner mot den spanska gränsen och det är nog en gräsbana där man kör åt fel håll också.

Åt fel håll innebär att tävlingarna sker i högervarv, något som inte finns i Sverige.

Inte helt nöjd

Trots dubbla starter till helgen är han inte helt nöjd.

– Jag skulle haft med en häst som hade kunnat vinna Stochampionatet.

Hästen han syftar på heter Ibiza Broline och finns i träning hos Per Lennartsson.

Hon har visat upp väldigt fina resurser och har bland annat ett svenskt rekord. Dessvärre har hon problem med fräschören.

– Hon blev skadad efter Åbystarten i april men är nu tillfixad. Tyvärr har hon aldrig varit riktigt fräsch men det är en mycket kapabel häst, avslutar han.

Rickard Hansson, Minimedia