Börje Andersson: ”Det är en riktig stänkare”

67-åringen har spelat in flera miljoner på sin hobby

Foto: TR Bild
Börje Andersson

avChristoffer Wickman

TRAV

Börje Andersson, 67, har spelat in flera miljoner på sin hobby trav.

På lördag är det V75 på Börjes hemmabana Bergsåker och han bjuder på sina bästa V75-tips.

– Livi Mistress är en riktig stänkare, säger han.

Bergsåker- och travprofilen Börje Andersson har genom årens lopp spelat in åtskilliga miljoner på trav.

I fjol spelade han bland annat in 4,3 miljoner kronor under ett par månader via andelssajten ATG Tillsammans och tidigare har han också spelat in flera storvinster till banbesökarna, bland annat under midsommar på Hagmyren.

På lördag är det V75 på Börje Andersson hemmabana Bergsåker i Sundsvall, det är jackpot på V75 med 48 miljoner kronor till en ensam vinnare och för Trav365:s läsare bjuder nu Börje Andersson på sina bästa V75-tips.

”En riktig stänkare”

Börje Andersson sitter, via sin dotter TV4-profilen Sara Andersson, inne på information till 11 Impoertedfrmdetroit (V75-1), och det är också ett av Börjes bästa V75-drag.

– Han har matchats mot det här loppet då han står perfekt inne i loppet, och jag tycker att han är ett tidigt segerbud. De körde ett jobb med honom för 14 dagar sedan och han gick då 1.14,7 sista varvet och han såg helt oberörd ut på det. Han har bra styrka och ska vara fräsch för dagen och stämmer det bara någorlunda för honom från det här utgångsläget så kommer han vara med dom, säger Börje Andersson.

Travprofilen bjuder sedan på en riktig smällkaramell.

– En som jag har lite känsla för och som jag tycker är en kul idé är 4 Livi Mistress (V75-6), det är en riktig stänkare. Jag trodde mycket på Jan Ove Olsen när han kom hit, men han är lite för offensiv när han kör. Senast drog Livi Mistress fram vinnaren och bakom den betrodda trion Walkie Talkie, Rita C.D. och Vanessa F.B tycker jag hon ska räknas tidigt. Jag är inte främmande för att hon kan ge dom en match om hon får en löpning bakom Walkie Talkie, och kusken Olli Koivunen är ju en av de främsta i Finland.

”Ska man som hela Sverige...”

Vad tycker du om V75-omgången i stort?

– Det är svårtippat, ska man som hela Sverige gå på 3 Zenit Brick (V75-3) och 12 Månprinsen A.M. (V75-4) så måste man måla på utanför i de övriga loppen. Månprinsen A.M. tror jag är överlägsen och Gunnar Melander kör också mycket bättre, och på Solvalla så åkte han ju bara ifrån dom. Den tror jag inte förlorar. Zenit Brick, det skulle väl vara om han skulle få det lite för tungt och om de inte släpper honom till tät, men det är klart även han är svårslagen, säger Börje Andersson och fortsätter:
– Men de fem övriga V75-loppen tycker jag är öppna och smäller det där så kan det ge bra betalt på V75 ändå. 1 Vic de Luxe (V75-7) med lucka till slut kan skrälla, och 10 Nobel Amok (V75-7) tyckte jag såg fin ut senast. 1 Avantis Red Witch (V75-2) kanske är lite enkel, men hon såg fin ut senast och kan vara ett långskott.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav

V75-tips