Han vinner bara han är rättvänd i starten

Publicerad 2015-05-22

Schhh, nu ska ni få ett insidertips.

Olle Alsén och jag har grejer på gång. Han har lovat att stå rättvänd i starten.

Då har jag garanterat att vår spik vinner.

Till att börja med: Räkna med att det kommer gå ruskigt fort. Det är vad man hela tiden ska ha framför sig i analysen av Gävles V75-omgång. Ovalen är en av Sveriges snabbaste och när den dessutom belägras av hästar som tävlar i Elitserien är egentligen alla lopp sprint.

Hästarna kommer att lubba allt vad de orkar hela vägen och de kommer inte hinna bli trötta. Om det är jättekul eller boring speedway får ni avgöra. Men tro hur som helst inte att styrkan avgör.

Ser ut som Asterix

 V75-1: Toppklass och duell mellan i första hand Shadow Woodland och Kemas Magic. Spetsstriden gör Woodland till favorit men jag måste ändå säga Kemas. Hur bra var han inte senast? 1.10,5 sista 1 000 och höll undan för Sauveur. Gör Woodland det? Nja. Om de kör mot varandra eller om Star Advisor Joli är med och jäklas kan det smälla.

Stormvarning för Duffman som ser ut som Asterix för dagen. Fjong. Spänsten är fenomenal.

 V75-2: Roligt hemmadrag i M.T.Insider och Olle Alsén där vi laddar för ledningen och sen är det klart. Så tänker jag och Olle

i alla fall. Hästen har varit svinbra på slutet och är något alldeles

rysligt kvick.

Står han bara rättvänd i starten kan de andra sitta kvar på

muggen eller ta en fika.

Ja, nu är jag större i käften än någonsin. Den dagen självförtroendet är borta är det dags att sluta spela.
 V75-3: Fina ston och det går att vaska fram tre som gör upp. Trinity Zet galopperade i kvalet till Drottningens och gick sedan mycket bra. Hon kan slakta allt på en långsida. Diamond of’Em är spetsbudet och vi är

i Gävle ... Kicki the Dancer vrålspurtade näst senast och nu blir det samma balans. Går med i rygg på tian?

 V75-4: Får för mig att det är klassblandning och spikar Tango Lavec. Senast avslutade han starkt i ett stenhårt kval till Kungapokalen och var bara en längd efter vinnaren. Då hade han knappt tränat innan (med Nurmos-mått mätt) och nu kommer han vara bättre. Det behövs inte.

Jorma Kontio kör och att han gasar mot ledningen står i 1,01.

Plockar bort stjärnor

V75-5: Mino har vunnit tio lopp på 16 Sverige-besök och är överlägset snabbast. Klaffar allt är det pott. Titan Tabac gjorde nog sitt livs lopp senast och Flex med Jansson är the perfect match, det har vi sett. Men här vill jag ändå gardera mera. Vi är i Gävle ju.

 V75-6: Guldfinalen med en Elitloppsbiljett till vinnaren är ett helt okej lopp, ha ha.

Väljer att gå hårt fram och plockar lite lugnt bort Mosaique Face och Creatine. Båda får visa mer. Idiotiskt? Den som lever får se.

Maven är bäst och Papagayo E. med Björn Goop är som James Bond i en Ferrari. Knows Nothing är väl den som får loppet? Speeden har han.

 V75-7: Skolboksspiken heter Oliver Kronos. Björn Goop med kanon och framspår och risk för strul för värsta konkurrenten Rocket Zet som inte kan svara Chip Dealer i starten. Tror ni Goop kör till ledningen efter 400 meter? Jag med. Tror ni att han är klar sen? Jag med.
Helgens tips

1. 1 M.T.Insider

(Gävle, V75-2)

Startkanon med drömläge. Spets och slut.

2. 5 Tango Lavec

(Gävle, V75-4)

Mycket bra häst, ganska

dåligt emot. Spikas.

3. 6 Papagayo E.

(Gävle, V75-6)

Har en date med Björn Goop. Måste med.
Micke Nybrinks chanssystem

V75-1: 1–4–11–5–10–9 (res 7–6)

V75-2: 1 M.T.Insider (res 2–6)

V75-3: 10–7–11 (res 8–13)

V75-4: 5 Tango Lavec (res 12–2)

V75-5: 6–9–14–7–2–3–5 (res 15–12)

V75-6: 7–6–8–2 (res 5–1)

V75-7: 5 Oliver Kornos (res 1–2)

504 rader/252 kronor

Följ ämnen i artikeln