Trav

ATG upp 2,5 procent 2015: ’Positiv trend’

ATG:s vd Hasse Skarplöth.

Foto: Kanal75

TRAV

På torsdagen presenterade ATG sin bokslutskomminiké för 2015.

Där framgår att såväl brutto- som nettoomsättning ökade med 2,5 procent gentemot föregående år.

– Vi fortsätter den positiva trend som påbörjades 2014 och växte under fjolåret i omsättning, brutto, netto och internationellt. Utifrån vårt manifest följer vi vår långsiktiga plan att bli det spelföretag som erbjuder Sveriges mest engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel, säger Hasse Skarplöth, vd ATG.

Det spelades för 12,535 miljarder kronor på ATG:s produkter under 2015 vilket efter utbetalda vinster innebar ett totonetto på 3,820 miljarder.

Av dessa gick 1,386 miljarder till staten i form av skatt medan ATG:s ägare, trav- och galoppsporten, tilldelades 1,700 miljarder. Det senare en ökning med 3,9 procent.

Tittar man på omsättningen kan man konstatera att så kallade E-kanaler, spel via internet, för första gången översteg spel hos ombud.

Den största procentuella ökningen kom annars via internationellt spel där bruttoomsättningen var upp 12,5 procent.

En annan detalj är att ATG:s spel på virtuella hästar, som lanserades 12 oktober, omsatte 28 miljoner kronor.

Nyheter i februari

ATG står för övrigt i begrepp att lansera två spelnyheter under februari. Det första är att man garanterar tio miljoner kronor till en ensam vinnare på V64 på söndagar under namnet ”Grand Slam”. Det andra ”V75 BOOST” ger möjlighet att vinna upp till 100 miljoner kronor på lördagar med start 13 februari.

Robin Johansson, Kanal75

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!