Sportbladets V75-tips till Romme

TRAV

Så tippar experten till V75

Här är Sportbladets tips till söndagens omgång på Romme.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

V75-1

Loppet

En kvartett höjer sig fast det kan också vara spikläge.

Tipsettan

Mellby Apollo hade verkligen gått framåt med ett lopp i kroppen senast. När han hamnade i dödens på jättefina Quality Questioned var det svårt att se honom vinna, men Mellby Apollo plockade fram den skalle som definierade honom som unghäst och kämpade ner Quality Questioned, låt vara att denne inte var som bäst. Om Mellby Apollo laddas för fullt bör han ha en bra spetschans. Når han inte dit kan han vinna ändå. Mellby Apollo är ett klart tänkbart förslag till singel­streck men i en omgång som innehåller flera starka favoriter finns det bättre singelstreck, eller i alla fall ännu klarare vinnare.

Motbuden

Super Otto matchas inte snyggt men han är beundransvärd som alltid går ut och gör fina resultat. I lördags var han trea i en stenhård V75-final efter 1.10 sista 800 i spåren. Nu enklare emot, men även Super Otto borde någon gång få en reaktion på det hårda tävlandet. Västerbo Highflyer lyfte vi fram inför starten i lördags men då visade han gryende form.

Skrällbudet

Nato Dream har ju kunnandet att hota. Det kan vara så att han är på gång. Skräll? Mera outsider.

Spetsbuden

Nato Dream kan öppna. Mellby Apollo tar sig förbi?

! Statistik­vinnaren

Västerbo Highflyer.

V75-2

Loppet

Det blev helgardering till slut. Andra alternativ kan vara att strecka fem eller kanske chansspika.

Tipsettan

Cab Hornline har börjat året bra och inget tyder på att formen är vikande. Han är rätt startsnabb och kan mycket väl hålla ledningen med tanke på att det inte finns några utpräglade startraketer med i loppet. Från ledningen är han svår­slagen men kan vinna på andra sätt också.

Motbuden

Crane är gedigen för klassen. Distansen gör han debut på men har knappast något emot den. Man in the Mirror har tagit två fina segrar på två starter i år. Nirvana Broline är svårbedömd. Galopperar normalt sett inte men satte inte en fot rätt i lördags.

Skrällbudet

M.T.Jeopardy kan bli underskattad, trots fin form.

Spetsbudet

Vi håller en liten slant på Cab Hornline.

! Statistik­vinnaren

Nirvana Broline.

V75-3

Loppet

Två musketörer? Nej, Porthos måste ju också med.

Tipsettan

I första hand ser vi det här som en duell mellan B.B.S.Sugarlight och On Track Piraten. Men den förstnämnde, som ju får tipset, har bakspår, och den andra riskerar att hamna i dödens, därför plockar vi med en tredje i form av Porthos Amok. B.B.S.Sugarlight galopperade kort i årsdebuten men visade därefter att fjolårets säsong inte var en tillfällighet – han är i eliten för att stanna. Han är extremt snabb och får On Track Piraten göra jobbet själv kan det mycket väl bli det som fäller avgörandet.

Motbuden

On Track Piraten är en fantastisk häst som egent­ligen har blivit bättre och bättre för varje år.  Han har vilat kort efter sitt framgångsrika Frankrikeäventyr men vi är ganska säkra på att han är i så gott som

full form ändå. Porthos Amok matchas som alla andra från det stallet – det vill säga så ofta som möjligt. Det kan slå väl ut med täta starter, eller så kan han få en negativ reaktion. En sak är i alla fall säker: Porthos Amok har varit mycket bra i de två starter han gjort i år.

Skrällbudet

Hedershästen Traveling Man är fortsatt vass.

Spetsbudet

Standout snabbast första biten. Svarar ledningen?

! Statistik­vinnaren

Quick Master.

V75-4

Loppet

Lärlingslopp där en kvintett får plats på vår kupong.

Tipsettan

Speed Hill är en fin travare. Hon profiterade på en bra resa i hårt

tempo senast. Formen är nog inte helt på topp men scenariot kan mycket väl bli ett liknande den här gången och då kan hon visa sig starkast sista biten igen.

Motbuden

Only in its Class är en topphäst. Han har kommit tillbaka bra utan att vara exakt där han skulle kunna vara – ännu, kanske är bäst att tilllägga. Får han ut sitt fulla kunnande är han svårslagen i alla gäng i klassen. Quick on the Draw är ju också synnerligen fartfylld. Om hon går felfritt är scenariot givet: hon i ledningen i bra tempo.

Skrällbudet

Läget är kasst men som häst duger Super Zantos.

Spetsbudet

Quick on the Draw brukar sticka till ledningen när hon går felfritt.

! Statistik­vinnaren

Only in its Class.

V75-5

Loppet

Kommer någon kunna stoppa Månprinsen A.M. i år?

Tipsettan

De värsta konkurrenterna till Månprinsen A.M. är hästar han slog med lätthet i årsdebuten. Hur ska någon av dessa kunna hota honom nu? Tja, alla lopp lever sitt eget liv och det mesta kan hända, men det ska strula rejält för Månprinsen A.M. för att han ska dra det kortare strået här.

Motbudet

Art Kjarvald känns klart värst emot favoriten.

Skrällbudet

Monster Monsun med bra kusk är spännande.

Spetsbuden

Mitt Hjärtas Lilja, annars Monster Monsun?

! Statistik­vinnaren

Nordlirappen.

V75-6

Loppet

Viss förlustfara har nog till och med Jeppas Maxi från det här läget. Vi spikar men på reducerade system kanske man nöjer sig med A-häst?

Tipsettan

Det är nästan som om spårdatorn tänkte: ”Ska det här loppet ha en möjlighet att bli spännande får jag ge Jeppas Maxi åttonde, med en hel hoper startsnabba hästar invändigt”. Vi kan verkligen se det strula för Jeppas Maxi från det här spåret, fast å andra sidan brukar det lösa sig bra för topphästarna när man tror det.  Det är svårt att gardera Jeppas Maxi trots spåret, han är ju så mycket bättre än de andra.

Motbuden

Diego M.Boko och Fashion Diva i första hand.

Skrällbudet

Fuzz om han hittar ner i en bra position.

Spetsbudet

Idel startsnabba. Fashion Diva håller ändå spets?

! Statistik­vinnaren

Jeppas Maxi.

V75-7

Loppet

Mycket hög klass men ytterligare ett spikförslag.

Tipsettan

Jane’s Hugo flög fram över upploppet näst senast. Blev efter den prestationen storfavorit senast och vann då med lätthet från ledningen. Han är spets­favorit igen och även om motståndet är stenhårt den här gången är han svårslagen i nuvarande form.

Motbuden

Razor Kronos har gjort allt rätt hittills i år. Vi frågade oss näst senast om han kanske var lite sämre, men så var det inte – det var måltvåan Lohman som var väldigt bra, det har vi fått kvitto på efteråt. Caddie Hit är ytterligare en topphäst för klassen. Distansen är en fördel för honom men spåret är inte det. Queer Fish får man inte glömma helt, mycket bra även han.

Skrällbudet

Jartinec hade varit tidig i ett ”normalt” Klass I-försök.

Spetsbudet

Jane’s Hugo har bra chans att hålla ut de övriga.

! Statistik­vinnaren

Rufus S.F.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

V75

V75-tips