Två nya hästar är klara för Elitloppet

Publicerad 2015-05-12

Stjärnhästarna Nahar och Voltigeur de Myrt är klara för Elitloppet.

Det avslöjar Solvallas sportchef Markus Myron för Trav365.

– Bägge två har fått en inbjudan och tackat ja, säger Markus Myron.

Tidigare under tisdagen hade Solvallas sportchef Markus Myron möte med storloppspromotorn Klaus Koch och Solvallas vd Jens Petter Stenseth.

Tillsammans gick trion igenom helgens storlopp i Umeå och Köpenhamn.

Nu är ytterligare två hästar klara för Elitloppet sista helgen i maj.

Det handlar om Robert Berghs Nahar som vann Elitloppet 2013, som ägs av NHL-stjärnorna Daniel och Henrik Sedin, och den franske hästen Voltigeur de Myrt som i januari slutade tvåa i Prix d’Amérique och som i söndags blev trea i Copenhagen Cup.

”Haft ögonen på honom”

– Vi sade innan helgen att vi skulle sätta oss och värdera under tisdagen vad vi tyckte om helgens storlopp. Det har vi gjort nu, och de här två hästarna sticker ut. Dels på helgens prestationer, men också på tidigare prestationer och då kanske framför allt närtid för Voltigeur de Myrt som var väldigt bra i Olympiatravet, Copenhagen Cup och inte minst andraplatsen i Prix d’Amérique. Voltigeur de Myrt är en häst vi haft ögonen på länge och som sedan Prix d´Amérique legat högt upp på önskelistan, säger Markus Myron.

Har du pratat med tränarna till hästarna, vad säger de?

– Robert Bergh har jag pratat med, han blev jätteglad och han tycker att hästen är fantastisk när han har sina bra dagar och han är övertygad om att det är en häst som kan vinna Elitloppet igen. Och, det tror jag också. Han blandar och ger i prestationerna, och det är bara att hoppas att han har en av sina bättre dagar i Elitloppet och det tror jag också att han kommer att ha. Bergh är duktig på att ha de i bra form och på glatt humör.

– Voltigeur de Myrts tränare är det Klaus Koch som pratat med, där vet jag bara att han tackade för inbjudan och tackade ja direkt.

”Naturligt att han är med”

– Normalt sett vore det naturligt att han är med i Eliloppet, sa Robert Bergh till Trav365 under måndagen.

Stortränaren avslöjade även hur uppladdningen fram till Elitloppet kommer att se ut för Nahar.

– Om jag får en inbjudan så startar jag inget mer. Han har fått tre lopp i tät följd nu, så då är det bara att ladda för Elitloppet.

Fem platser återstår nu i Elitloppet, där två av platsernas tas av de två nästkommande Gulddivisioner på Åby och Gävle. Markus Myron har därmed tre inbjudningar kvar att dela ut

Fakta: Voltigeur de Myrt

Nationalitet (ägare): Fransk (Ecurie Donati)

Tränare: Roberto Donati.

Kön: Hingst.

Ålder: 6 år e Opus Viervil – Myrtille des Bois

Startprissumma: 8,9 miljoner kronor.

Rekord: 1.10,3

Fakta: Nahar

Nationalitet (ägare): Svensk (Stall Sedin HB)

Tränare: Robert Bergh.

Kön: Valack.

Ålder: 10 år e Love You – Mahonny Broline

Startprissumma: 11,4 miljoner kronor.

Rekord: 1.09,7