Trav

Lämnar jobbet – som TV4-expert

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Ralf Vadsmo till Trav365: ”Inga hard feelings”

Ralf Vadsmo.
Ralf Vadsmo.

Trav-tv blir en profil fattigare.

Den uppskattade tipsexperten i TV4 och TV12 Ralf Vadsmo, 50, väljer att sluta. Det kan Trav365 avslöja.

– Ja, det stämmer. Det är skäl som jag inte vill gå in på, men jag väljer att sluta och det är inga hard feelings någonstans, säger Ralf Vadsmo till Trav365.

I sju år har 50-årige Ralf Vadsmo fungerat som expert i travets sändningar i TV4 och TV12.

Nu har den uppskattade tipsprofilen bara två sändningar kvar att göra i augusti – sedan väljer han att sluta.

Han nämner skäl som han inte vill gå in på i sitt beslut, men trycker på den tid det tar och att han med sex barn vill prioritera annorlunda.

”Inte kommit överens”

– Ja, det stämmer att jag ska sluta. Jag älskar travet och jag älskar det jag har gjort och jag har haft jättetrevligt i sju-åtta år. Men, jag har två sändningar kvar i augusti och sedan väljer jag att sluta, säger Ralf Vadsmo till Trav365.

Varför tar du det beslutet?

– Det är skäl som jag inte vill gå in på, men det är inga hard feelings någonstans. Vi har dock inte riktigt kommit överens av olika anledningar.

”Folk tror man tjänar massa pengar”

Vadsmo, pappa till sex barn, menar att en av anledningarna är den tid det tar.

– När jag kommer till jobbet vill jag vara pålåst, och jag ligger i snitt ned 15-16 timmar per sändning i tv som jag gör, och går V75-omgången i exempelvis Boden så ska du ta dig dit också. Jag har haft jättetrevligt, jag älskar det här jobbet och det är det roligaste jag har gjort. Men, jag har gjort det här i sju år nu och jag lägger hellre den tiden på familjen.

Vad ska du göra nu?

– Jag har andra business så jag klarar mig, jag har gjort det här för att jag tycker det är kul, men jag har annat att pyssla med. Det har varit en bra erfarenhet och jag har lärt mig jättemycket och jag kommer fortsätta gå på trav för det är det bästa jag vet, och nu kommer jag få tid över att gå på trav som publik, säger Ralf Vadsmo och avslutar:

– Folk tror att man tjänar jättemycket pengar bara för att man står i tv, men så är det inte. Och med tanke på all den tid jag lägger ned inför varje sändning så känner jag nu att jag vill lägga den tiden på annat, som min familj till exempel.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Trav