Publicerad:
Uppdaterad:

Sveriges största vinst på trav – så gick det till

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TR Bild

Mannen från västra Sverige hade både tur och skicklighet när han tog hela V75-potten på 67,3 miljoner kronor 2010 – än i dag Sveriges största vinst på trav.

På lördag är det superjackpott på V75 i Gävle och då kan tidernas näst största vinst bli ett faktum.

– Folk vågar normalt inte ta bort favoriter, de är fega, har rekordvinnaren tidigare sagt, som kritik till de flesta travspelare som hoppas få vinna stort själva.

På lördag avgörs travets elitserie V75 i Gävle.

Det är superjackpott på spelformen och en ensam vinnare beräknas kunna kamma hem 63 miljoner kronor.

Skulle så bli fallet så är det i så fall den näst största travvinsten någonsin i Sverige.

Den största vinsten på trav i Sverige är från 2010 – då en man från västra Sverige tog hela potten, och kammade hem 67,3 miljoner kronor.

När mannen, som valt att vara anonym, tog hem hela V75-potten så hade han både tur och skicklighet – så här gick det till.

”Har inte förstått det än”

Det var i februari 2010 som V75 gick av stapeln på Axevalla i Skara, och mannen från västra Sveriges liv förändrades drastiskt – över en natt. Efter en skrällspik, en häst som kom med på kupongen på grund av en sen strykning och en vinnarhäst som åkte dit för dopning och fråntogs segern i efterhand – tog han hela V75-potten.

– Det känns väldigt bra, men jag har nog inte riktigt förstått det, det har inte sjunkit in för fullt, sa vinnaren i en exklusiv intervju med Trav365 någon månad efter rekordvinsten.

Vinnaren avslöjade också då att han lägger ner minst 20 timmar i veckan på V75 – och skickade dessutom en passning till dom travspelare som drömmer om de stora vinsterna.

– Folk vågar normalt inte ta bort favoriter. Om folk väljer att ta tre hästar i ett lopp så går de på favoriterna istället för att gå på någon skräll, sa rekordvinnaren.

Men trots hårt V75-plugg vecka in och vecka ut och stor kunskap, krävs också en portion tur. 67-miljonersvinnaren spikade skrällen Zerba G. som vann till drygt elva gånger pengarna – ett mycket lyckat drag då Zerba G. ledde loppet från start till mål. Men rekordvinnaren fick in vinnaren i V75–7, Alien´s Kiss, efter en mycket sen strykning. Dessutom blev vinnaren i V75-3, Bobtail, i efterhand fråntagen sin seger på grund av dopning.

”Lever inte speciellt annorlunda”

Rekordvinnaren har efter sin vinst valt att leva ett anonymt liv – och har varit mycket hemlighetsfull.

– Jag lever faktiskt inte speciellt annorlunda nu, har han berättat.

Förutom att rekordvinnaren valde att bjuda travkusken Tony Wallin, som körde skrällspiken Zerba G. till seger, till Aruba, så köpte han bland annat en bil och snus.

– Skriv att jag köpt snus för alla pengar, har rekordvinnaren sagt.

Om 67-miljonersmannen köpt snus för alla pengarna skulle det blivit cirka 2,3 miljoner dosor snus.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN