Sportbladets tips till EXTRA V75 – på Jägersro

TRAV

Så tippar experterna till tisdagens V75-omgång

Här är Sportbladets tips till tisdagens omgång i Jägersro.

Sportbladets experter Per Nicklasson guidar dig till storvinsten på EXTRA V75.

Vill du vinna miljoner? Ta rygg på oss!

MISSA INGA STORA NYHETER – FÅ V75 I SISTA TIMMEN – BOKA UPP DIG PÅ TRAVPUSHEN - SÅ GÖR DU!

✓ V75-1

Loppet

Det är tur att sporten är bra och spelet intressant, för annars skulle man ju ruttna på alla dessa extra V75-omgångar.

Tipsettan

Många i det här loppet har visat framfötterna i år men ingen har väl varit så bra som Jairo? Vi är livrädda (om man nu kan vara det när man spelar på trav?) för utgångsläget men tycker, när man väger samman allt, att Jairo är omgångens bästa spik.

Motbuden

Pruta inte på strecken vid gardering, men fyra till åtta stycken kan räcka.

Skrällbudet

Pepe di Jesolo har alltid lite krut kvar till spurten.

Spetsbudet

Idel, kanske med undantag för Pepe di Jesolo, startsnabba hästar. Punk är väl allra snabbast men från åttondespår blir det inte lätt för honom att fronta. Vi vågar inte, alltså kan inte, säga vem vi tror mest på

i spetsstriden, det är för svårt.

! Statistik­vinnaren

Jairo.

✓ V75-2

Loppet

Sportsligt inget topplopp men spelmässigt spännande.

Tipsettan

Axeline Baunley lägger mycket mark under sig och kan verkligen kliva iväg från start. Hon är inte helt att lita på men felfri kan hon leda runt om, förutsatt att hon håller sig lugn.

Motbuden

Sundsvik Mayday galopperade senast men gjorde innan det bra insatser mot motstånd som vi bedömer som tuffare än detta. Hade det inte­ varit för att ledningen betyder så mycket hade hon fått tipsettan. M.T.Klara är flyfotad och med rygg på startsnabba hästar kan det bli så att hon får en fin resa i draget. Vi nöjer oss med tre streck men har stor respekt för trion Freccia Rossa, Mellby Dashing och Wordie Hanover. Sedan är det ett hopp till resten.

Skrällbudet

Undimede, om det inte var för utgångsläget…

Spetsbudet

Felfri är Axeline Baunley spetsfavorit.

! Statistik­vinnaren

Mellby Dashing.

✓ V75-3

Loppet

Dom kommer från alla håll – främst från Italien – i det här loppet. Bra chans att segerchecken lämnar Sverige, men inte helt givet. Hemmalaget, och då pratar vi främst om Jägersro, har några starka kort att spela ut.

Tipsettan

Utmaningen här ligger ju i att försöka väga hästarna mot varandra när dom aldrig har mötts – normalt sett är det ju sällan så. Vi är hursomhelst väldigt förtjusta i Unicorno S.L.M. som, förutom att han verkar vara bra, har en väldigt speciell utstrålning. Men utgångsläget är svårt och det är inte säkert att det löser sig bra. Däremot ökar ju Björn Goop i sulkyn chanserna för att det ska göra det. Unicorno S.L.M. kan vara en rolig chansspik men det är lite för mycket som talar emot för att han ska vara ett spikförslag på de riktigt seriösa kupongerna.

Motbuden

Midnight Dreamer har tre raka sedan han exporterades från Sverige. Borups Powerful kan ju massor. Uhaveadream är en segermaskin.

Skrällbudet

Guideline hade hittat en växel till senast.

Spetsbudet

Nej, vi sätter nog bara myror i huvudet på er om vi försöker gissa vem som är snabbast. Vi vet inte.

! Statistik­vinnaren

Borups Powerful.

✓ V75-4

Loppet

Det är roliga spellopp överlag i V75-omgången.

Tipsettan

Sahara One har talangen att kunna gå hur långt som helst – om inte dom hårda loppen knäcker honom först. Om han funkar är han klassen bättre än sina motståndare men då han haft en del egenheter för sig i loppen vågar vi inte lita fullt ut på honom.

Motbuden

Staro Jersey Side var överlägsen senast och kanske­ det finaste han har varit, även om motståndet var rätt så mycket enklare då. Adele la Marc kan inte öppna­ särskilt bra men borde kunna slinka ner i en vettig

position. Förutom bristen på startsnabbhet är hon mycket rejäl.

Skrällbudet

Wallaby har trist spår men skulle det lösa sig är han bra nog att kunna slåss om tätplatserna.

Spetsbudet

Igor Ribb är nog snabbast den första biten.

! Statistik­vinnaren

Wallaby.

✓ V75-5

Loppet

Om det inte är spets och slut på Gideon Boko är det här ett spännande och sevärt lopp.

Tipsettan

Gideon Boko brukar­ fronta när han har framspår bakom bilen. Från ledningen är han svårslagen. Från andra positioner har han inte­ bättre chans än några­ andra.

Motbuden

Gucci Degato gör det mesta rätt. När han får smyga med och avsluta över upploppet är han mycket effektiv. Temple of Dreams har matchats ganska hårt men än så länge blir han bara bättre och bättre. Hans-Owe Sundberg gjorde ett bra jobb med Thaiger Exclusive men när en häst gör debut för Peter Untersteiner känns det alltid spännande.

Skrällbudet

Gijon med rätt ryggar och, framförallt (?), hårt tempo.

Spetsbudet

Gideon Boko tar sig förbi Broadway Appolo och tar emot Triton Neergård.

! Statistik­vinnaren

Gideon Boko.

✓ V75-6

Loppet

Årets upplaga av Åbergs har fått kritik för att den inte lyckats locka några internationella stjärnor. Det kan stämma och det är förstås trist att det inte är någon vidare internationell prägel på våra största lopp. Men det är ju så det allt oftare ser ut numera. Det är i alla fall ett riktigt roligt lopp ur spelsynvinkel detta. Om inte den enda kontinentala stjärnan Robert Bi bara är för bra.

Tipsettan

Robert Bi galopperade senast, så den starten är bara att glömma. I övrigt har han imponerat i sina få starter i år. Näst senast fick han en stentuff resa och sättet han tog den andraplatsen på är det inte många som hade klarat av. Nu har han ett perfekt läge och det är möjligt att han bara­ är bäst, även om det aldrig är lätt att vinna storlopp bakifrån med en resa i andraspår nuförtiden.

Motbuden

Spartan Kronos lyfter vi upp i ranken. Han kan hamna­ bra till och med lite strul för några av de andra främsta – Propulsion har ju chansartat läge – kan det bära hela

vägen. Spartan Kronos är fortfarande inte etablerad i eliten och det innebär att han står i högre odds än han egentligen borde. Propulsion är knappast startsnabb nog att kunna hålla ledningen och är därmed

lite utlämnad.

Skrällbudet

Dante Boko har formen. Här blir han nästan ostreckad.

Spetsbudet

Tycoon Conway Hall om han öppnar som senast.

! Statistik­vinnaren

Robert Bi.

✓ V75-7

Loppet

Hemmapubliken får jubla när Alfas vinner?

Tipsettan

Även om det är många att runda känns det som om dom som står 40 står rätt bra till. Mest tror vi tveklöst på Alfas da Vinci.

Motbuden

Vi streckar fyra, men nio har chansen.

Skrällbudet

Lord Flax!

Spetsbudet

Chosen One.

! Statistik­vinnaren

El Mago Pellini.

Per Nicklasson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav

V75

V75-tips