Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till loppen på Jägersro, tisdag 2 augusti

✓ DD-1

Rankning: 1–6–2–12–4–11–3–9–7–10–5.

Kommentar: To Be Or Not To Be är riktigt bra. Tog fyra

raka segrar tidigare i våras och senast höll han emot starkt som tvåa efter att ha fått massage av Tudor Kronos. Gav sig motvilligt till slut. Öppnar bra och borde ha jättechans att

leda runt om. Contucky Newport är relativt ny hos Bergh och tysken gjorde debut senast men fick en tuff resa i dödens. Det loppet i kroppen borde ha flyttat fram formen och han kan sluta i segerstriden nu. Tuffetto Jet var bra i våras i flera starter och kommer nu åter efter ett uppehåll. Tränar bra.

✓ DD-2

Rankning: 5–11–7–4–2–1–9–3–6–12–10.

Kommentar: Different In har hittat toppformen och senast spurtade hon till en mycket lätt seger, i förvisso billig omgivning. Näst senast satt hon fast med krafter kvar i ett försök till Stosprintern. Hästen är rysligt kvick från start och bör ha goda chanser att ta sig till ledningen. I så fall kan hon spåra­ runt om. Sentence Ås är klart bättre än raden. Hon gör nu sin tredje start för Veijo Heiskanen och en seger kommer nog när som helst. Senast var hon ute i V75 och fick en strulig resa men spurtade bra i skymundan. Blir det hårt tempo så plockar hon många till slut. Beachmountain G. är också en häst som kan vinna när som helst. Var klart positiv näst senast i ett kval till Stochampionatet. Port Ellen Broline har tävlat i tuffa gäng utan att räcka till i årgångsloppen.

Går ner i klass nu och ska inte nonchaleras.

Michael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Spel

Trav