Hambletonianvinnare till Åbytravet

Per Henriksen flyttar till Sverige

1 av 2 | Foto: TR Bild
Per Henriksen

avChristoffer Wickman

TRAV

Hambletonianvinnare till Åbytravet.

Det står klart sedan Per Henriksen köpt Hogane travanläggning i Uddevalla.

– Det ska bli riktigt inspirerande, säger Per Henriksen.

Norrmannen Per Henriksen flyttade till USA redan 1973 och är ett stort namn inom travsporten med flera internationella meriter.

Henriksen har bland annat fostrat ett stort antal världsstjärnor, däribland Nuclear Kosmos som vann ärofyllda Hambletonian 1986 med Ulf Thorsen i sulkyn, samt Oolong som vann Hambletonian Oaks 1999.

Under hösten kommer Per Henriksen att kvittera ut Åbylicens.

”Ett naturligt val”

Med över 1 000 tränarsegrar i Nordamerika är det en väldigt meriterad tränare som Åbytravet får till sig, och Henriksen flyttar till Sverige så snart säsongen i Nordamerika är avklarad.

– Att flytta till Åby var ett naturligt val med närheten till Norge och Åbys nya fantastiska anläggning, som verkligen är byggd för framtiden. Det ska bli riktigt inspirerande att utveckla den nya gården i Uddevalla och skapa nya vinnare på banan trots min ålder, säger 72-årige Per Henriksen i ett pressmeddelande.

Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen är så klart mycket nöjd över travbanans nyförvärv på tränarsidan.

– När Per Henriksen kontaktade mig förra året och berättade om sina planer att flytta hem från Nordamerika började min organisation på Åby genast att leta efter gårdar, säger Jon Walter Pedersen och fortsätter:
– Vi har varit runt och tittat på några objekt under förra hösten och Hogane i Uddevalla hade jag bra kännedom om sedan tidigare. Jag kände ägaren Nick Mahony och efter några månaders samtal är nu köpet genomfört och bygglov är beviljat på gården.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav