”Slår undan mina ben”

Foto: Dan Udell.
TRAV

Efter den hårda kritiken mot Solvallas bana.

Nu får banmästaren Dan Udell hjälp under Elitloppshelgen – av Halmstads Håkan B Johansson.

– Det är som att de slår undan mina ben, säger Udell.

Jägersroprofilen Lutfi Kolgjini gick för någon vecka sedan ut på Trav365 och kritiserade Solvallas bana. Kolgjini vann ett lopp på huvudstadsbanan med supertalangen Raja Mirchi – men efter loppet var han ändå missnöjd.

– Banan på Solvalla är stenhård och död. Den är mycket stum och de måste göra något radikalt åt det här. De som sköter banan gör sitt bästa, de jobbar och står i så jag vill inte kritisera dem. Men jag blir chockad när jag kommer till Solvalla och ser att landets största bana är i så dåligt skick, sa Kolgjini.

Stig H:s förslag gick igenom

Efter Kolgjinis hårda kritik har nu Solvallas tränarförening, med Stig H Johansson i spetsen, reagerat och bett Solvalla att lägga all fokus på att få banan i ett så bra skick som möjligt fram till Elitloppet som går om nio dagar.

Stig H:s förslag till Solvallas travbanechef Tore Fyrand var att ta in Halmstads hyllade banmästare Håkan B Johansson. Fyrand lyssnade på Stig H och i nästa vecka kommer Håkan B Johansson och hans bror Jörgen till Stockholm för att hjälpa Solvallas banmästare med banan.

Dan Udell fick beskedet i början av veckan då facktidningen Travronden ringde honom och ville ha en kommentar.

– Jag vet inte vad jag ska säga om det här men det är förjävligt. Det är som att de slår undan mina ben. Det hade varit bättre om de hade kontaktat mig innan det gick ut till pressen. Jag har varit här i tio år och vet hur det fungerar, men det är väl bara att bita ihop. Man kan inte bryta ihop.

”För mycket gnäll”

Enligt Dan Udell har banan inte varit som bäst alla gånger – men under de senaste veckorna har kritiken varit obefogad.

– Vi har inte haft problem med banan de senaste tävlingsdagarna, det är för mycket gnäll. Jag kan ta kritik och ta åt mig av den om jag vet att jag har fel, säger Dan Udell till Trav365.

Kolgjini positiv

Lutfi Kolgjini, som inte tänkt starta sina hästar under Elitloppshelgen, är mycket nöjd över att Håkan B Johansson och hans bror Jörgen kommer till Solvalla.

– Jag hade tänkt att inte starta någon av mina värsta hästar på Solvalla under Elitloppshelgen men om de nu kommer så startar jag mina hästar, säger han.