Doldisen åker 128 mil – tävlar på Solvalla

TRAV

Han åker från Umeå till Solvalla med två hästar.

Nu varnar Mats Bucht för en miljonskräll på V64.

– Dandie Palema gick ruskigt efter galopp och mycket snabbt över mål, säger Bucht.

När Solvalla i kväll kör V64-tävlingar i kväll gästas banan av Umåkerproffset Match Bucht som åker 128 mil tur och retur med två hästar. I V64-1 startar Bucht Livi Destiny som lottats till spår åtta bakom startbilen.

- 8 Livi Destiny (V64-1) fungerade inte alls på det dåliga underlaget på Bergsåker senast. Det var en riktig potatisåker och han gick inte fäste, ikväll hoppas jag på hårdare bana. Läget är dåligt, men hästen är i alla fall snabbare med spår långt ut så därför blir körordern att ladda rejält från start. Han vinner inte det här loppet från dödens, men skulle det lösa sig kanske det finns vissa möjligheter, säger Bucht om möjligheterna till Kanal75.

”Riktigt på hugget”

I V64-6 startar Buchts stjärna Dandie Palema och även han har lottats till ett dåligt spår. Hästen har spår elva men trots det har tränaren inte gett upp segerförhoppningarna.

– Han har fått några lopp i kroppen efter gaffelbandskadan och är riktigt på hugget igen, annars hade jag inte anmält till Solvalla, säger Bucht och fortsätter:

– Senast gick han ruskigt efter galopp och mycket snabbt över mål. Samtidigt ska det väl sägas att han nog att mer gynnad än de flesta av isbana tack vare sin lätta aktion. Hästen behövde i alla fall inte tömmas i den starten och verkar som sagt ha hittat formen på allvar igen. Nu är motståndet tuffare och läget uselt så det ska mycket till för seger, men jag är i alla fall väldigt nöjd med honom för dagen.