Sportbladets V75-tips

TRAV

Några gånger om året brukar vi spela spiklöst. Lördagens omgång på Jägersro såg ut att vara en sådan omgång, med skiktade lopp som man kan klara av på rätt så få streck.

I slutändan blev det dock aningen för dyrt. Vi gjorde tappra försök att pruta bort hästar i de loppen vi hade garderat lite mer i men fick inte ner summan tillräckligt och fick därför till slut ta ställning för Sahara Dynamite.

Sveriges startsnabbaste häst, vinnaren av ett Elitloppsförsök 2009 har ju kommit tillbaka till tävlingsbanan efter långt skadeuppehåll. I comebacken hade han mycket sparat utan att man kan dra för stora växlar på det.

I V75-3 på lördag tar han hand om ledningen. Sedan är frågan om han kan hålla Neo Holmsminde ifrån sig. Det blir dubbelt så dyrt att strecka denne också, men kan löna sig för den som har råd i en omgång som på förhand inte ser ut att kunna bjuda på miljonutdelning.

V75-1

Loppet

Det finns roliga bud, men för att dessa ska komma till krävs att fyra bra hästar kommer bort på det ena eller andra sättet. Långsökt.

Tipsettan

Vi har alltid hållit Beretta Avanti högt och sedan han kom i Åke Svanstedts träning har vi ytterligare höjt ribban för honom. Fjärdespår i voltstart är alltid ett orosmoment men Beretta är förnuftig. I övrigt verkar han kunna allt och kan därmed vinna från de flesta positioner.

Motbuden

Eliott Hall är loppets starkaste häst. Galoppen ligger på lut men felfri är han alltid att räkna med. Delvin Gold trivs i ledningen. Hans chanser ökar ifall Elliot Hall gör bort sig, för då lär Delvin Gold slippa tryck på vägen.

Skrällbudet

Livi Dancer kanske kan hitta rygg ledaren.

Spetsbudet

Delvin Gold. Eliott Hall laddas mot front tidigt?

! Statistik­vinnaren

Jealous Broline.

V75-2

Loppet

På tre streck har vi ringat in de två bästa hästarna samt, hoppas vi, ledaren.

Tipsettan

Kalle Palema hade klart grepp när han slog av på takten i ett V75-lopp på Åby dagen innan julafton, varpå han snöpligt blev avslagen. Dålig skalle? Nja, vi tror inte det. Snarare att han blev ensam eller mjölksyra. Om han hittar ut från sitt stängda läge är vinstchansen god.

Motbuden

Opal Hall är en jättefin häst under stadig utveckling. Är det någon som ska klara att runda allt från tolftespår är det han.

Skrällbudet

Jackal Face kan nog lite bättre än senast. Han räknas om läget ställer till det för favoriterna.

Spetsbudet

Vår tanke är att Rocky Silvio ska kunna köra sig till ledningen i ett tidigt skede. Det är Lord Thai Taata som kan ta emot.

! Statistik­vinnaren

Opal Hall.

V75-3

Loppet

Den stora och svåra frågan är: Vilken form är Sahara Dynamite i?

Tipsettan

Han behöver nog inte vara helt på för att vinna, Sahara Dynamite. Men för att stå emot Neo Holmsminde måste han väl vara i åtminstone 90-procentig form. Vi måste vara ärliga och säga att vi inte har en aning huruvida han är det eller inte. Att han satt fast med mycket sparat senast sade inte så mycket med tanke på att det var ett taktiklopp. Det som gör oss hoppfulla är att det finns få hästar med sådan segerinstinkt som Sahara Dynamite. Även om Lutfi Kolgjini släppte ledningen i comebacken kan vi inte tänka oss att han gör det nu.

Motbuden

Neo Holmsminde är en en hårding som öppnar bra men knappast kan svara Sahara Dynamite. Det känns som om hans kusk sedan har två alternativ. Att sitta kvar i ryggen på Sahara Dynamite och hoppas att luckan kommer i tid, eller att ta dödens och försöka knäcka. Oavsett vilket är Neo Holsminde ett mycket allvarlot hot mot vår spik. Vi tror att dessa två är snäppet över övriga men ett inte helt otänkbart scenario är att Sahara Dynamite tar ledningen men är ringrostig och att Neo Holmsminde sitter i rygg på denne och blir fast. I så fall är Bowling Inferno och Bobtail i första hand de som blir farliga. Dust All Over är snabb, gynnas av det lilla fältet men måste vara lite bättre i form för att räcka.

Skrällbudet

Finders Keepers övertygar inte för tillfället men duger normalt sett bra.

Spetsbudet

Sahara Dynamite.

! Statistik­vinnaren

Sahara Dynamite har genom karriären vunnit mycket oftare än han har förlorat

V75-4

Loppet

Spetsstriden kan bli helt avgörande.

Tipsettan

Soliders Memory hade varit ett spikförlag om vi varit säkra på att hon håller ledningen. Det finns dock några motbud i spetsstriden.

Motbuden

Nirvana F.H. tål att gå fram i dödens om det skulle krävas. Chanel Håleryd är inte lätt att räkna på men farten finns. B.W.Erri gjorde en stark insats senast, hon har utvecklats på slutet.

Skrällbudet

Lizas Irja blir farlig om inte spåret strular till det.

Spetsbudet

Soliders Memory är mycket startsnabb men det kan finnas någon eller några som är ännu snabbare. Nummer 3, 4, 6 och 7 kan alla ha ett ord med i laget om deras kuskar är sugna på att trycka av dem.

! Statistik­vinnaren

Soliders Memory, med knapp marginal före Lizas Irja. Båda hästarna har sex segrar på 16 starter. Soliders Memory har dock lite bättre siffror beträffande aktuella spår.

V75-5

Loppet

Spetsstriden och tempot är avgörande i lurigt lopp.

Tipsettan

The Editor är en fin sort. Spåret är dock lurigt även om hon ger ett förnuftigt intryck.

Motbuden

Conrads Linsan är bästa hästen, i alla fall tills någon annan bevisat motsatsen.

Skrällbudet

Glöm inte Misja som var fin senast.

Spetsbudet

Nr 2 eller 4?

! Statistik­vinnaren

Dance Photo.

V7 5-6

Loppet

Antingen tar Ridgehead Cahore ledningen

utan strid, och då är det fördel honom. Eller så blir det hårdkörning om täten varpå Conrads Garland kan smyga med i ryggar. Då är det kraftig fördel honom.

Tipsettan

Conrads Garland såg fin ut senast men kunde aldrig blanda sig i striden efter att ha fått lite för långt fram. Lättare emot nu.

Motbuden

Ridgehead Cahore trivs hemma på Jägersro där han brukar göra sina bästa lopp. Tar han ledningen utan strid blir han i så fall inte lätt att slå.

Skrällbudet

Vi måste ju ha med någon som kan höja utdelningen i omgången. För oss är det Simb Ruby. Ingen tycks tro på henne längre, trots att hon ser fin ut varje gång.

Spetsbudet

Chippolo Oak lär släppa. Tiffany Brodda kan eventuellt hålla ut Ridgehead Cahore, Conrads Garland kan eventuellt ta sig förbi, men vår analys är att Ridgehead Cahore sitter i ledningen någon gång innan 500-meterspålen.

! Statistik­vinnaren

Conrads Garland – som framförallt på den aktuella distansen kan uppvisa fina siffror.

V75-7

Loppet

Vi hade kunnat strecka på rejält om vi haft råd.

Tipsettan

Vendi har varit sjukt bra vid sina två senaste segrar. Ja, vi hittar inget annat sätt att bättre uttrycka hur imponerade vi är av sättet hon från dödens krossat sina konkurrenter. Från åttondespår måste hon göra det igen, fysiskt fungerar det nog. Psykiskt? Ja, den här gången också, kanske. Men sedan bör hon få några snälla lopp.

Motbuden

Karma har två raka. Hon kan öppna fort om det behövs men är lika bra bakifrån som i ledningen. M.T.Evita har formen på topp. Distans och läge kan inte bli bättre för henne.

Skrällbudet

Harry Haythrow kan vara värd att bevaka.

Spetsbudet

Flera hästar som är mycket startsnabba, de vi tänker på är nr 1, 2 och 6, samt även nr 5.

! Statistik­vinnaren

Karma har vunnit hälften av sina starter.

Per Nicklasson