Efter floppen – nu tvekar Stig H

TRAV

Efter floppen i lördags.

Nu är Stig H Johansson mycket tveksam till att starta Nu Pagadi i Prix d'Amerique.

– Det här sänker förhoppningarna och förväntningarna att vara med där, säger Johansson till TV4.

Svenskstjärnorna Nu Pagadi och Brioni startade i lördags i ett förberedande lopp inför Prix d'Amerique som går sista söndagen i januari. Stig H Johanssons Nu Pagadi kördes offensivt av Erik Adielsson och var med i täten hela vägen. Men över upploppet tröttnade hästen rejält och slutade sjua i mål. Meningen var att loppet skulle vara ett led i matchningen inför Prix d'Amerique, men efter sjundeplatsen är Stig H mycket tveksam till att starta sin häst i världens tuffaste travlopp.

– Vi har höga krav på den här hästen och jag tyckte att han skulle behövt gått lite bättre för att vi skulle vara nöjda. Det finns kanske förklaringar. Banan var inte som den skulle till hans fördel, sen får man fundera på om han är så bra som jag och andra trott. Han kanske inte duger riktigt under de här förhållanderna mot det här motståndet.

Har du ändrat dig, är det ingen satsning mott Prix d'Amerique längre?

– Nja, vi har väl inte helt kopplat bort det. Men det här sänker förhoppningarna och förväntningarna att vara med där, sa Johansson till TV4 under söndagen.

”Inte toppform”

Även Joakim Lövgrens Brioni svek. Hästen slutade oplacerad efter att ha blivit serverad ett bra lopp av sin kusk och tränare.

– Det var inte riktigt samma skjuts i honom som jag hade förväntat mig, han var lite blek tycker jag. Det var en sådan dag när det inte var riktig toppform, och det behövs när man ska möta de bästa fransmännen, säger Lövgren.