Tränaren: Jag har varit helt utslagen

TRAV

V75-tränaren blev sjuk av parasit – nu är hon tillbaka på V75

Foto: Malin Löfgren.

Hallå där, Malin Löfgren..

..som startar 2 Sanity (V75-7) i lördagens jackpotspäckade V75-omgång på Bergsåker där en spelare kan vinna 55 miljoner.

Hur står det till?

– Jo, tack, sådär. Jag har börjat återhämta mig från den här parasiten i dricksvattnet som drabbat oss här i Östersund. Fy fasen, det har inte varit roligt, jag har varit helt utslagen och sängliggande med feber i en vecka. Men idag känns det bättre så jag tror det börjat släppa.

Det låter inte roligt, betyder det att Sanity fått gå i hagen hela veckan?

– (Skratt) Nej då. Han har tränats precis som vanligt. Och jag har faktiskt kört honom själv, det är det enda jag har gjort. Personalen har fått värma, sedan har jag tagit två ipren, masat mig upp, kört och gått och lagt mig igen.

Och han har inte drabbats av parasiten?

– Nej, vi har egen brunn på gården. Själv måste jag ha blivit smittad på Östersundstravet. Men jag har pratat med en veterinär som sa att den är helt ofarlig för hästar, de drabbas inte alls som vi.

Hur verkar det med formen då?

– Toppenfin, det måste jag säga. Jag körde honom i går (måndag), i lite tuffare intervaller inför helgen och jag tvivlar på att jag någonsin känt honom bättre. Han brukar vara lite småloj, men nu var han riktigt taggad och fin. Dessutom har han aldrig någonsin legat så bra i puls efter ett jobb. Betydligt lägre än han brukar göra, trots att jag körde lite fortare än vanligt.

Så att han var lite sämre på Solvalla senast är inget som oroar?

– Nej. Jag var väldigt besviken direkt efter loppet, men nu när jag fått lugna ner mer och bedömt insatsen så tycker jag ändå inte den var så dålig. Inte med tanke på att banan var väldigt moddig och tungsprungen vilket han inte gillar. Han har en väldigt stor aktion och kräver extra mycket fäste. Dessutom låg han på hårt under vägen så luften gick väl ur honom sista biten.

Ingen risk att det inträffar på lördag?

– Banan brukar ju vara hårdare på Bergsåker och det passar honom mycket bättre. Han fungerar också bra med brodd runt om. Stämmer det att det blir kallt på lördag, men ingen snö, så är det utmärkt för vår del.

Vad tycker du om möjligheterna då?

– Jag måste säga att jag faktiskt har ganska stora förhoppningar. Det är inte det tuffaste silverdivisionsförsök som kört och härifrån finns bara en taktik, att ladda mot ledningen. Egentligen kunde det inte se så mycket bättre ut. Spåret är perfekt, kusken perfekt, distansen perfekt och hästen känns perfekt.

Det låter som en perfekt jackpotspik...

– Det får andra bedöma. Men jag kan säga så här: om Sanity är så fin i loppet som han känns här hemma i träningen ska det till en riktigt bra häst för att slå honom i alla fall.

Robin Johansson/Kanal 75