Hultmans varning: Tror inte på seger

TRAV

Elitloppsvinnaren Iceland mot styrkefenomenet Maharajah.

Det är upplagt för en superduell på Solvalla på onsdag.

Men Stefan Hultman ligger mycket lågt angående segerchanserna.

– Jag har svårt att tro på seger, huvudsaken är att Maharajah får sig en rejäl genomkörare.

Trots att det är december och kallt ute så får vi på onsdag se en superduell på Solvalla. Stefan Melanders Iceland, som i maj vann Elitloppet, kommer till start och utmanas av Stefan Hultmans stora fixstjärna Maharajah som återkommer efter förlusten senast på V75.

Maharajah har efter förra starten haft herpesvirus och Stefan Hultman siktar nu helt och hållet på Prix d'Amerique som avgörs på Vincennes travbana i Paris i slutet av januari. Även Melander siktar på Prix d'Amerique med Iceland och på onsdag får vi ett test på vart hästarna står för dagen.

”Vinner säkert från ledningen”

Men trots Maharajahs fantastiska kapacitet ligger Hultman lågt inför onsdagens start. För Trav365 avslöjar Hultman att han inte tror på seger.

– Jag har svårt att tro att han slår Iceland. Iceland måste ligga nära form men det gör inte Maharajah. Iceland vinner säkert det där från ledningen men det är inte huvudsaken. Bara Maharajah ser fin ut och får sig en rejäl genomkörare är jag nöjd, säger Hultman.

Hur mår han för dagen?

– Blodproverna och virusproverna ser bra ut nu och jag körde ett skarpare jobb med honom i onsdags och han kändes jättefin. Det luktar dödens på Iceland och då blir det tufft. Det här är ett led i matchningen inför Prix d'Amerique och han behöver sig en genomkörare då han missat något lopp efter Gävlestarten. Det enda jag inte vill ha är snö, då måste jag ha brodd fram i honom och det är ett minus. Han känns jättefin och det finns ingenting att anmärka på, han är en tuffing som återhämtat sig bra, men det blir nog tufft att vinna. Oavsett hur det går på onsdag är jag jättenöjd hur han känns, säger Hultman till Trav365.