Här ger kunden bort storvinsten till Jessika

Publicerad:
Uppdaterad:

Skänkte bort vinsten till butiksbiträdet.

Jessika Eliasson och Mikael Jansson, föreståndare för Pressbyrån i Hallunda centrum, med vinnarsystemet som gav 42 andelsspelare totalt 20,5 miljoner kronor.
Foto: Maria Holmén/Kanal 75
Jessika Eliasson och Mikael Jansson, föreståndare för Pressbyrån i Hallunda centrum, med vinnarsystemet som gav 42 andelsspelare totalt 20,5 miljoner kronor.

Jessika Eliasson, 36, tog hjälp av Harry Boy när hon fixade tidernas största V75-vinst på andelsspel - och 42 vinnare i Hallunda fick dela på 20,5 miljoner kronor.

På söndagen fick hon sin belöning när en kund skänkte henne halva sin vinst.

42 lyckliga vinnare, som satsat 50 kronor vardera, fick alltså dela på 20,5 miljoner kronor. I Pressbyrån i Hallunda fick föreståndaren Mikael Jansson slita hårt på söndagen och skriva vinstkvitton på 488 073 kronor vardera.

Jessika Eliasson, som låg bakom den vinnande raden, var ledig men ändå på plats i butiken. Hon var lycklig men samtidigt lite ledsen inombords över att hon själv inte köpt någon andel av sitt egna system.

– Nej, jag bedömde att jag inte hade råd, säger hon.

Då plötsligt händer det oväntade. En kund, en äldre man, dyker upp och tar Jessika åt sidan. Han brukar säga till Jessika att: "Är det vinst så delar vi, det vet du", när han köper sina andelar.

Den äldre mannen vill vara anonym, men berättar att han är en man som håller ord - och att halva vinsten är Jessikas.

Nära slänga vinnarraden

Nu tar känslorna över och Jessika Eliasson kan inte hålla emot, tårarna rullar ner för det lyckliga ansiktet samtidigt som hon berättar om hur det gick till när hon gjorde det historiska andelssystemet.

– Jag kan inget om hästar och när jag provat att göra systemen själv ar det bara blivit ett eller två rätt. Därför tryckte jag ut en Harry Boy på 500 kronor som jag makulerade direkt och sedan skrev av och så lämnade vi in det systemet flera gånger.

– Men det var faktiskt nära att jag slängt det systemet och kört ut en ny Harry Boy. Det var nämligen spik i första avdelningen och det brukar inte kunderna vilja ha.

Så du var nära att slänga 20,5 miljoner kronor i papperskorgen?

– Ja, det var riktigt nära.

Tänker byta bil

Flera vinnare fanns på plats i Hallunda centrum på söndagen. Någon köper blommor till Jessika Eliasson, andra ger en kram. Flera får tårar i ögonen när de berättar vad storvinsten betyder för dem.

– Jag lever inget fett liv och har skulder för att jag varit tvungen att fixa mina tänder, säger en kvinna som vill vara anonym.

Touku Pavola, 74, har vunnit förr och är ganska samlad. Men hans ögon glittrar.

– Det är ganska fina pensionspengar. Jag såg loppen på tv, jag sa inget till min hustru när vi hade sex rätt utan satt tyst tills det var klart, men sedan blev det jubel.

Pentti Kuusinen, 63, berättar att han kunde ha haft två andelar.

– Ja, jag köpte min andel i fredags, sedan när jag var här på lördagen så ville de sälja ytterligare en till mig, men jag sa nej eftersom jag redan hade en. Nu blir det att byta bil, vår gamla är helt slut.

Drömde att hon skulle vinna

En kvinna med ursprung från Armenien vill vara anonym, men hon berättar att hon drömde om vinsten natten före.

– Ja, jag drömde att jag skulle gå och köpa en lott och att jag skulle vinna. Det har jag aldrig gjort förut och därför var jag bara tvungen att köpa en andel. Den här vinsten förändrar livet.

Hallunda - ett turcentrum

Hallunda centrum, i Norsborg i södra Stockholm, är ett riktigt turcentrum. Bara 100 meter från lördagens turbutik Pressbyrån ligger Direkten Hallunda där en spelare vann 47 360 999 kronor på V75 för knappt tre år sedan, den näst största vinsten på trav någonsin. Den största V75-vinsten är från 27 februari i år då en spelare som lämnat in på ATG.se vann 67 312 633 kronor.

Lars-Ove Pettersson/ Kanal75

Publicerad: