”Adrian var inte så nöjd med mig...”

Lutfi Kolgjini om bojkotten i lördags: ”Fortfarande förbannad”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75
Lutfi Kolgjini och Platon Face vann V75–1 på Mantorp.

TRAV

I lördags tog han en läcker V75-seger med Platon Face – men uttalade sig inte för tv efter segerloppet.

Nu berättar Lutfi Kolgjini om bojkotten.

– Adrian var inte så nöjd med mig, säger han.

Platon Face segrade i ”maraton”-loppet, tillika V75-1, i lördags. Förutom Lutfis segertaktik, med att släppa ledningen, för att sedan speeda till överlägsen seger, så blev efterspelet en snackis då stjärntränaren vägrade ge en segerintervju i TV12.

Lutfi Kolgjini känner sig illa behandlad kring fallet med Adrian, han anser att straffet är felaktigt, och att straffet drabbar Adrian för hårt, berättade Per Skoglund i TV12.

”Totalt orimligt”

För Trav365 utvecklar Lutfi själv.

– Jag är irriterad över att så många kommit undan men en jävla tillsägelse, medan han får ett orimligt straff, tycker jag. Det är det som irriterar mig. Tre månaders avstängning hade väl varit okej, men sex månader är totalt orimligt. Jag ifrågasätter de som sitter i Disciplinnämnden och Överdomstolen överhuvudtaget, säger Lutfi Kolgjini.

Så du bojkottar Svensk Travsport och tv efter det här?

– Adrian var inte så nöjd med mig efter i lördags. Han vill inte att jag ska ta hans strider, då det här var inget som Adrian visste om eller låg bakom tvärtom. Han tycker att jag ska släppa det, men jag är fortfarande förbannad.

”Får inte ut något”

Hur ska du göra nu då?

– Jag ska fundera över det här. Men jag känner rent allmänt från att skita i att ge intervjuer i tv och för Travronden och så. Jag får inte ut något av det, inte ett dugg. Det snor bara fokus från min verksamhet. Det har inget med Adrian att göra. Jag har alltid ställt upp för publiken och spelarna och ger alltid korrekt information, jag är extremt noga med att ge det till alla.

– Men jag får inte in några nya hästägare oavsett hur jävla bra det går. Jag ska som sagt fundera över det, men jag kommer i alla fall att fortsätta uttala mig i Sportbladet där jag har min krönika varje lördag och där jag går igenom alla mina V75-hästar och berättar om eventuella ändringar och chanser.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN