Sveriges miljardärer storsatsar på hästar

Nio av Sveriges rikaste personer inblandade i trav och galopp

Veckans affärer listar Sveriges rikaste personer.

Bland de 187 miljardärerna storsatsar nio av profilerna på trav och galopp.

Här ser du vilka – och hur stor förmögenhet de har.

Sverige har 2017 rekordmånga miljardärer: 187 stycken.

De 187 svenska miljardärerna kontrollerar i dag förmögenheter på sammantaget 2 147 miljarder kronor. Det i sin tur motsvarar ungefär hälften av hela Sveriges BNP, det skriver Veckans Affärer som har listat Sveriges rikaste personer.

Nio av de 187 miljardärerna som Veckans Affärer nämner har ett stort intresse för hästsport, både som uppfödare och hästägare i både trav, som galopp.

Invald i Hall Of Fame - i USA

På plats 35, med en förmögenhet på nio miljarder kronor återfinns Rune Andersson, grundare till Mellby Gård. Rune har ett stort intresse för travet och har storsatsat som uppfödare, hästägare - och spelare.

Redardrottningen och affärskvinnan Margareta Wallenius-Kleberg har under många år bedrivit hästuppfödning på Menhammar Stuteri på Ekerö. Hon är bland annat uppfödare till Prix d’Amérique-vinnaren Maharajah. Margareta blev som första kvinnan invald i travets Hall Of Fame - i USA. Margareta har en förmögenhet på fem miljarder kronor.

Några av Sveriges bästa hästar i stallen

Finansmannen Christer Brandberg har även fött upp hästar, ägt stjärnhästar och varit tidigare ordförande i Stockholms Travsällskap. Christer ligger på plats 62 över Sveriges rikaste människor, med en förmögenhet på fyra miljarder kronor.

Strax efter Brandberg återfinns Bengt Ågerup, med tre miljarder kronor. Ågerup är en av Sveriges största ägare och driver framgångsrika Stall Zet som har flertalet av Sveriges bästa travhästar i stallen. Förra året hade Stall Zet med fyra hästar i världens tuffaste travlopp, Prix d’Amérique.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!