Succén – här vinner miljonkvinnans häst

TRAV

För fem månader sedan flyttades han till Per Lennartsson.

Under onsdagen vann Year In Review direkt för sin nya tränare – och tjänade 100 000 kronor.

– Han var helt strålande, det ska inte gå att vinna, säger Per Lennartsson.

I juni 2007 blev hon blev ensam på V75 och tog hem smått otroliga 45 miljoner kronor. Norrlandskvinnan, som hon kallats i media, lämnade in sin rad i en butik i Bygdeå och valde efter storvinsten att vara anonym. För lite av vinstpengarna köpte kvinnan hästar. En av dem är Year In Review som hon placerade hos Åke Svanstedt efter köpet. Men nu har hon flyttat sin stjärna till Solvallatränaren Per Lennartsson och under onsdagskvällen debuterade den sjuårige hästen på nya hemmabanan.

”Helt strålande”

Hästen startade från svåra spår sju bakom startbilen i V64-1 och fick en position långt bak i fältet samtidigt som den stora favoriten Iceland galopperade bort sig direkt. Loppet kördes i ett lågt tempo och det såg länge svårt ut för Lennartsson och hans häst. Men via en rykande spurt kunde Year In Review fånga in ledande Harpers Joker och avgöra säkert till 12 gånger pengarna. Med tanke på att hästen inte startat på fem månader var tränare Lennartsson mycket nöjd med sin nya miljonhäst efter loppet – men någon ägare syntes inte till.

– Sista 400 metrarna var helt strålande, det ska inte gå att hinna fram men han slickade öronen vid nacken och tog i allt vad han kunde. Vanliga hästar känner man gör sitt bästa, men just den här typen av hästar borrar ner sig när man rycker tussarna. Han vill verkligen bara vinna. Det är ett resultat av att stallet gått bra, då får man in bättre och bättre hästar. Vi har inte gjort något speciellt alls. Jag har inte kört så hårda jobb med honom men vi får mersmak av det här, sa Per Lennartsson i vinnarcirkeln.

Segern var värd 100 000 kronor och Year In Review vann på 1.13,5.