Kuskens varning om V64-favoriten

TRAV

Blir hårt betrott på V64 – tränaren tror inte på sin häst

Fortunes Dream blir hårt betrodd av V64-spelarna.
Men tränaren och kusken Björn Goop tror inte på hästen.

– Hon är inte segeraktuell, säger Goop.

Fortunes Dream är en av nyförvärven i Stall Goop. Hästen, som tidigare stod i USA, flyttades till Sverige och familjen Goop  i höstas. I fjol vann stoet sex lopp på 17 starter i USA och sprang in 850 000 kronor. Nu har den norska ägaren beslutat att hästen ska testas i Sverige.

Vid onsdagkvällens V64-tävlingar gör hästen sin första start på svensk mark och stoet ser ut att bli favorit i V64-5. Just nu är hästen streckad på 64 procent av V64-kupongerna.

Tränaren och kusken Björn Goop ligger dock lågt om chanserna.

– Det här är ett litet fint sto som vi fick sent i höst och har tränat några månader. Hon känns fin, hon är bara fyra år. Vi siktar mot att vara med i Drottning Silvias pokalförsök, hon behöver lopp. Hon är inte segeraktuell, säger han till Trav365.

Experterna Micke Nybrink och Patrik Fernlund tror inte heller på hästen och har den som avslag i sina tips i Sportbladet.

– Mycket spel har lagts på 3 Fortunes Dream och det är inte motiverat. Visserligen rör det sig om en fin travare som är vindsnabb. Men enligt stall Goop är amerikanskan inte på topp i comebacken, skriver Micke Nybrink.