Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 1–4–3–2–8–7–6–5.

Kommentar: Bara 1 140 meter innebär förstås att det är jättefördel för den som tar ledningen. Vi tror att det är Copper Beech som tar hand om den positionen och även om han kanske inte är i sin allra bästa form borde han kunna springa i jämnt 1.10-tempo hela vägen, vilket gör det mycket svårt för konkurrenterna att plocka längder på honom. Tom Raider har fint spår men risken för dödens är uppenbar. Oavsett så är han värst emot. Finish Flyer rankas upp på läget och det är gör även Beijing Man. Två bra hästar är Micro Mesh och Vesuvio Ås, men kalla lägen och dunkel form, framförallt på den förre, gör att de rankas ner.

V65-2

Rankning: 7–4–10–6–2–8–1–3–5–12–9–11.

Kommentar: Rock Me Love räckte inte i Oaksuttagning senast men är nu tillbaka i ordinarie klass och ses därmed med fin chans, kanske från ledningen? Marion Hall provade också i Oaks men galopperade som betrodd i sitt försök. Före det hade hon varit mycket fin i två raka segrar. Vici Lane är hopplöst osäker men felfri har han säkert kunnandet att blanda sig i segerstriden.

V65-3

Rankning: 5–7–2–3–12–6–8–4–10–1–11–9.

Kommentar: Ballroomdancer F. var svag i årsdebuten men vi hoppas att det loppet ska ha fört honom framåt väldigt mycket i form. För beträffande kunnande finns det ingen i här sällskapet som kan matcha honom. Boa Boko har vid något enstaka tillfälle visat kunnande. Vi hoppas att hon ska hitta tillbaka till den nivån. Nu är motståndet dessutom lättare. No Way Laday har dokumenterad form.

V65-4

Rankning: 4–3–8–9–11–12–1–5–10–6–2–7–13.

Kommentar: Vi har bara råd att strecka två hästar och det känns lite tunt med tanke på att bara en av dem är i garanterad form, kanske skulle man spika Obelix Damhus? Quiway d’Heripre är dock stark och hade innan den svaga insatsen senast visat fin form i flera starter.

V65-5

Rankning: 3–9–10–4–5–2–7–6–1–8–11–12.

Kommentar: En svårlöst V65-omgång där i synnerhet DD-loppen känns luriga, det kan löna sig att lira en stor dubbel – om man kopierar de streck vi har på V65-lappen blir det 28 kombinationer på DD-spelet, och det kan ändå ge bra netto. Bonnies ­Maggie får tipset för att hon är spetsfavorit. Motståndet är dock hårdare än senast då hon försvisso såg fin ut men vann ganska pliktskyldigt efter att ha fått bestämma i ledningen. Once in a While har toppform. Mr Pellegrino är i våra ögon den finaste travaren i sällskapet (i konkurrens med vår tipsetta), men är han också bäst? Det är ju trots allt inte alltid samma sak.

V65-6

Rankning: 3–6–5–11–8–4–10–2–1–12–9–7.

Kommentar: Det är nästan lika öppet i den andra DD-avdelningen som i den första. Mr Q.L. är snabb ut men inte beroende av ledningen, känns tryggt att ­veta att det inte avgörs av huruvida han frontar ­eller ­inte. Lazer Crown går barfota numera och fungerar bra på det, men man måste alltid syna hans fräschör ­innan man spelar, han står inte alltid på fyra friska ben.