Hultmans löfte skadad – får vila efter operation

TRAV

Efter förlusten senast.

Nu tvingas Stefan Hultmans löfte Panne de Moteur till vila.

–  Han stördes av en liten lös benbit i en has som nu är borttagen, säger tränaren.

I början av oktober tog det treåriga löftet Panne de Moteur en imponerande seger då han vann under Solvallas  Kriteriehelg. I starten efter var hästen hårt betrodd men fick det inte alls att stämma.

Nu har kretsen kring hästen hittat orsaken till flopploppet.

Har opererats

Panne de Moteur hade en lös benbit i en av sina haser och tvingas nu till några veckors vila. Benbiten är borttagen via operation – och tränare Hultman tror inte att det är något som ska störa honom i framtiden.

– Det är svårt för att inte säga omöjligt att exakt säga varför benbiten lossnat men det troligaste är att den har uppkommit genom yttre påverkan alltså att han slagit på sig på hasen. Det positiva är att det inte var några skador på brosk eller skelettdelar förutom den här benbiten så prognosen är mycket god att han blir helt bra igen. Han får nu vila ett par veckor men sedan sätter vi igång honom lite försiktigt igen och jag tycker att han sedan skall få tävla på när han så småningom är färdig för det. Det här är en häst som överraskat på mig positivt men han behöver fortsätta att skaffa sig nödvändig rutin och hårdhet för att fortsätta utvecklas, säger Stefan Hultman på Travkompaniets hemsida.