Diana, 32, bäst i Olympiamästaren

Diana Brandberg leder Olmpiamästaren efter den andra omgången.
Diana Brandberg leder Olmpiamästaren efter den andra omgången.

Fabriksarbetaren Diana Brandberg, 32, från Fagersta har tagit ledningen i Olympiamästaren.

Efter två omgångar i V75-tävlingen är hon bäst i hela Sverige.

– Nu får jag lägga lite extra energi på tävlingen, säger hon.

I samband med Olympiatravet gör V75-spelarna upp i Olympiamästaren. Under fem omgångar ska den bästa V75-tipparen utses. Tävlingen består av fyra grundomgångar och en final på Åbytravet den 26 april där de främsta möts.

Efter första omgången var Ulf Grönberg, från Umeå, i ledningen då han var den enda i hela tävlingen som prickat in sju rätt.

Men efter tävlingsomgång nummer två är det en ny ledare uppe i toppen: 32-åriga Diana Brandberg i Fagersta som har 13 poäng efter att ha satt sex rätt den första veckan och sju rätt i lördags.

– Det är lite småroligt att vara i ledningen, det är kul att det ger resultat, säger hon.

Berätta lite, hur kommer det sig att det går bra?

– Vi är ett gäng som spelar lite större tillsammans varje månad. Vi brukar lägga ihop en slant per person och så gör jag systemet. Jag hänger med lite och läser på.

– Nu spelar jag själv, jag börjar med en enkelrad och så fyller jag på utifrån det. Det är lite olika hur mycket tid jag lägger på inför en omgång, det beror på hur mycket jag har med jobb, stall och familj, säger hon.

Men du måste ha gått lite plus på det här?

– Jag har nog vunnit 3 000-4 000 kronor under tävlingen, så jag har gått plus.

Hur har det gått på spelet innan det här?

– Det går upp och ner. Vi var tio vänner och kollegor som spelade in 500 000 kronor via sajten ”V75 Tillsammans” för 1,5 år sedan. Jag köpte bland annat en bättre begagnat bil. Jag hade gjort raden den gången, efter den vinsten var alla nöjda.

Köpt Noras Beans syster

Diana är inte bara engagerad som spelare, sedan en tid tillbaka är hon även hästägare.

– Jag har hållit på med trav på hobby-nivå tidigare. Nu har jag skaffat mig ett fölsto som jag ska betäcka. Det är Noras Beans syster Moving Bean. Så vi får se hur det går. Jag hittade henne via ASVT:s internetauktionen och jag blev kär direkt. Nu ska jag även ta ut B-tränarlicens.

Vad kommer du ha för taktik för att hålla dig kvar i ledningen?

– Jag kommer köra på, de hästar jag tror på kommer jag spela. Jag kanske får lägga lite extra energi på tävlingen, säger hon.

Här kan du se hela topplistan i Olympiamästaren

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!