Finska varningen: ”Hästen kan inte kännas finare nu”

TRAV

V75 flyttar från Sverige – till Finland.

I jakten på miljonerna bör du tänka extra på vissa hästar – en av dem är Bret Boko.

– Hästen känns så bra och fin som han kan göra. Vi byter huvudlag nu och jag är inte rädd för galopp, säger Markku Nieminen, tränare till hästen.

Idag avgörs V75-omgången i Helsingfors på travbanan Vermo. Flera miljoner ligger i sjurättspotten och omgången ser på förhand mycket svår ut.

Det finska laget kommer väl förberedda och har laddat för lördagens drabbning en längre tid.

En häst som kan vara värd att tänka på är Bret Boko, som tränas av Markku Nieminen.

– Allt är jättebra med hästen och jag körde ett snabbjobb med honom i tisdags och då var han fin. Sedan har jag även kört lite med honom nu tidigt på morgonen (fredag) och det känns att han är i toppform. Hästen kan inte kännasfinare och bättre än han gör nu. Jag är inte orolig för att han ska galoppera igen för vi har kollat upp honom ordentligt och han är fräsch och fin, säger han i ATG:s nyhetsbrev.

Laddas mot ledningen

Bret Boko startar från spår 1 bakom bilen. Normalt sett tar han enkelt hand om ledningen då han är riktigt snabb den första biten.

Men två galopper de senaste starterna oroar spelarkåren – men tränaren kan nu lugna de som tvivlar på hästen.

– Bret Boko är normalt inte osäker och det är inte vanligt att han galopperar. Man han har varit lite för pigg och laddad på slutet och det i kombination med lite andra småsaker har gjort att det har blivit galopp, säger Markku Nieminen.

Han fortsätter.

– Vi ändrar huvudlaget den här gången och istället för ett halvstängt så blir det ett norskt huvudlag. Jag hoppas och tror att han ska bli lite säkrare i starten då men samtidigt kanske han inte blir lika startsnabb